Telefon çekme sorunu ne zaman düzelecek? Telefon ve internet neden çekmiyor? Şebeke neden yok?

Bugün saat 14.00'te merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından telefon hatlarında sorunlar yaşanmaya başlandı. Yaşanan sorunların ardından Telefon çekme sorunu ne zaman düzelecek sorusu merakla araştırılmaya başlandı. Peki, telefon ve internet neden çekmiyor? Şebeke neden yok?

Giriş Tarihi 26 Eylül 2019, 18:26 Güncelleme 26 Eylül 2019, 18:26
Telefon çekme sorunu ne zaman düzelecek? Telefon ve internet neden çekmiyor? Şebeke neden yok?

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Yaşanan depremin ardından telefonlarda şebeke sorunu yaşanmaya başlandı. Şebeke sorunu hala devam ederken İstanbul'da yaşayan vatandaşlar arama motorlarında "Telefon çekme sorunu ne zaman düzelecek?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, telefon ve internet neden çekmiyor? İşte son detaylar...

ŞEBEKE SORUNU NE ZAMAN DÜZELECEK?

Cep telefonlarında İstanbul'daki depremin ardından şebeke sorunu yaşanıyor. Bu şebeke sorunun nedeni ve ne zaman düzeleceği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone kullanıcıları şebeke sorununu ne zaman düzeleceğini araştırıyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

TELEFONLAR NEDEN ÇEKMİYOR?

Deprem sonrası telefonlar çekmiyor. Depremin ardından, cep telefon hatlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle ulaşılamaz hale geldi. Mobil ağ hatası ve servis yok uyarılarının telefon şebekelerindeki aşırı yoğunluğun azalmasının ardından yeniden normale dönmesi bekleniyor. Telekominikasyon firmalarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İSTANBUL'DA KORKUTAN DEPREM

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde oluştuğu ve Silivri'ye uzaklığının 21,68 kilometre olduğu belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi de depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıkladı.

ARTÇI SARSINTILAR YAŞANDI

AFAD, depremin ardından en büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçı sarsıntının kaydedildiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Türkiye Deprem Veri Merkezinden alınan verilere göre, Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında saat 13.59'da 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği anımsatıldı.

İlk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar'da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiği, Sultangazi ve Eyüp'te iki binada hasar oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, olası ihtiyaca karşın AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliğine destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar'daki AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 80 AFAD arama kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.