Son dakika: Suriye sınırında yeni gelişme! Fırat'ın doğusunda ABD ile 2. ortak kara devriyesi

Son dakika haberine göre Suriye sınırında Türkiye ile ABD arasındaki 2. ortak kara devriyesi başladı. Türk ve ABD'li yetkililer askeri araçlarla birlikte bölgeye girdi.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2019, 08:42 Güncelleme 24 Eylül 2019, 12:31
Son dakika: Suriye sınırında yeni gelişme! Fırat’ın doğusunda ABD ile 2. ortak kara devriyesi

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 15 kilometre doğusunda Türk bayraklı 4 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek, ABD askeri konvoyuyla buluştu. TSK ve ABD unsurları, Telabyad kırsalında kara devriyesi gerçekleştirdi. Devriyenin ardından Türk zırhlıları sınır hattına döndü. Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip etti.

Milli Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından, Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında başlatılan kara devriyesini şu açıklamayla duyurdu:

"Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA'ların iştirakiyle ikinci müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı."

TSK ve ABD unsurları, daha önce bir kez ortak kara devriyesi, 6 defa da ortak helikopter uçuşu gerçekleştirmişti. Fırat'ın doğusunda, 8 Eylül'de gerçekleştirilen ortak kara devriyesi, yaklaşık 3 saat sürmüştü.