Son dakika: Bahçeli'den "Çatışma ve savaş olacak" diyen HDP'li vekil Leyla Güven'e çok sert tepki!

Erzincan'da halka hitap MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Çatışma ve savaş olacak" diyerek terör örgütü PKK’yı ve dağa katılımları destekleyen HDP Milletvekili Leyla Güven'e çok sert çıktı. Bahçeli, "Rezaletin daniskasıdır. Anayasa'ya göre suçtur. Hukuk ve demokrasi dahilinde hak ettiği cevabı almalıdır." dedi.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2019, 15:45 Güncelleme 14 Eylül 2019, 17:28
Son dakika: Bahçeli’den Çatışma ve savaş olacak diyen HDP’li vekil Leyla Güven’e çok sert tepki!

İÇİNDEKİLER

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erzincan'da önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Çatışma ve savaş olacak" diyen HDP Milletvekili Leyla Güven'e çok sert çıktı.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

REZALETİN DANİSKASIDIR
Mehmetçik vurdukça hainler dağılmış evlatları dağa kaçırılan annelere cesaret gelmiştir. Bir HDP'li Milletvekilinin sözde kürt sorunu devam ettikçe PKK'ya katılımın devam edeceğini söylemesi rezaletin daniskasıdır. Bu dil yasalara ve Anayasa'ya göre suçtur. Bu zehirli beyan devlete ve millete ihanetin tezahürüdür. HDP çiban başıdır mutlaka hukuk ve demokrasi içinde hak ettiği ve layık olduğu cevabı almalıdır.

BOLTON ZİHNİYETİ TASFİYE EDİLMİŞTİR
Fırat nehri boyunca gereği yapılmalıdır. ABD PKK'nın derdine düşerse Fırat'ın doğusuna milletin iradesi, mührünü vurmalıdır. Münbiç'teki yanlışın tekrarı doğru değildir. Bolton zihniyeti tasfiye edilmiştir.

HDP'Lİ VEKİL GÜVEN NE DEMİŞTİ?
Diyarbakır'da konuşan HDP Milletvekili Leyla Güven, terörle bağlantısı olan HDP'li vekillerin görevden alınılmasını hazmedemeyerek, kayyum atamaları hakkında küstah açıklamalarda bulundu ve terör örgütü PKK'yı ve dağa katılımları destekleyen açıklamalarda bulundu. Güven, "Bu devam edecek çünkü savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Bu sürdüğü sürece gerillaya katılım da olacak savaş da olacak çatışmalar da…" dedi.