HDP'li Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı!

Terör örgütü PKK'nın sözcülüğüne soyunarak terör propagandası yapan HDP'li vekil Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı. Güven geçtiğimiz günlerde PKK'yı ve dağa katılımları destekleyen açıklamalarda bulunmuş, "çatışma ve savaş oalcak" ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2019, 19:10 Güncelleme 14 Eylül 2019, 20:35
HDP’li Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın propagandası yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında soruşturma açıldı.

PKK'nın sözcülüğüne soyunan HDP'li vekil geçtiğimiz günlerde provokatif açıklamalarda bulunmuş ''çatışma ve savaş olacak'' demişti.

Konuşmasında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediği gerekçesiyle Leyla Güven hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında hazırlanacak fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek.

İŞTE LEYLA GÜVEN'İN SKANDAL SÖZLERİ!
Diyarbakır'da konuşan HDP Milletvekili Leyla Güven, terörle bağlantısı olan HDP'li vekillerin görevden alınılmasını hazmedemeyerek, kayyum atamaları hakkında küstah açıklamalarda bulundu ve terör örgütü PKK'yı ve dağa katılımları destekleyen açıklamalarda bulundu.

Güven, "Bu devam edecek çünkü savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Bu sürdüğü sürece gerillaya katılım da olacak savaş da olacak çatışmalar da…" dedi.