Devlet Bahçeli: Kabine değişikliğine gerek yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Erdoğan düşerse Türkiye düşer” sözüne açıklık getirdi: Erdoğan düşerse demek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar. Türkiye üzerindeki kuşatmalar karşısında Türkiye’yi korumak lazım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2019 Güncelleme 13 Eylül 2019, 07:59
Devlet Bahçeli: Kabine değişikliğine gerek yok

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bir yılı çok az bir süre aşmıştır. Bakanları bir senede kaldırıp atamazsınız. Her gün bakan mı değiştireceğiz. Herkes bir şey söylüyor.
Kimisi damat, kimisi bilmem nedir diyor. Bundan bakan değişir mi? ABD damatları nerede? Orada olunca demokrasi dorukta, bizde olduğu zaman rezillik! Böyle şey olur mu?

DEVLET MESAJI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi:

NORMALLEŞME LAZIM: Erdoğan düşerse demek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar... Bugün için bizim söylemek istediğimiz şey Türkiye'nin normalleşmesi lazım, istikrarlaşması lazım, yönetimi itibarsızlaştırmamak lazım. Türkiye üzerindeki kuşatmalar karşısında Türkiye'yi korumak lazım.

EVLAT NÖBETİ: Devlet olmasaydı HDP'nin kapısında hangi anne bulunabilirdi. HDP'nin önündeki her anne terörün bitmek üzere olduğu bir mücadelenin cesaretlendirdiği analardır.

KIRIK SANDALYE ŞARKISI DİNLEYECEĞİZ: Belediye başkanları toplantısı çok isabetli olmuştur. (İmamoğlu'nun kırılan sandalyesini kastederek.) Ümit Besen'in içinde kırık masa geçen şarkısı vardı, şimdi zannediyorum kırık sandalye şarkısı dinleyeceğiz hep beraber.

BABACAN SELAM DAHİ VERMEZ: (Yeni parti kurulması çerçevesinde meclis aritmetiğinde değişiklik) Ne yapacaklar görmek gerekir. Biz Meclis'in bir ucunda oturuyoruz. Özellikle Ankara milletvekilleri. Ali Babacan oradan geçerken dönüp bakmaz. Selam dahi vermez. Ülkücüler oraya nasıl gidecek? MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Erdoğan düşerse Türkiye düşer" sözüne açıklık getirdi: Erdoğan düşerse demek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar. Türkiye üzerindeki kuşatmalar karşısında Türkiye'yi korumak lazım Selam vermeyen yere oy verilir mi?

SERGİLEMENİN NE GEREĞİ VAR: Yenikapı'da geleceği yönlendiren bir ruhun yeşermesi için çaba gösterilirken 1700 araba ile orayı örtmenin bir anlamı yok. Sergilemenin ne gereği var. ABD PKK'ya 50 bin tır silah vermiş, sizi hala oyalıyor. Bunlarla ilgili ağzınızdan bir cümle çıkmıyor.

RAP ADINA DARBE: (Susasam adlı rap şarkısıyla ilgili) Rap adına Türkiye'de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer. Haydi söylemede becerileri var, yazmadaki becerinin onlardan olduğu kanaatinde değilim. Birileri hazırlamış vermiş. Çok tehlikeli şeyler. Bazıları sanat uğruna Türkiye'yi kurban etmeye çalışıyor.


BURAK ERDEM ÇELİK