Başkan Erdoğan'dan büyükşehir belediye başkanlarına uyarılar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyükşehir belediye başkanlarını kabul etti. Önemli mesajlar verdi... Başkan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nda işçi kıyımlarına tepki gösterdi: Kapının önüne konulan insanların ahı üzerinden hizmet de olmaz siyaset de. Yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne adalete ne insanlığa sığar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2019 Güncelleme 12 Eylül 2019, 07:55
Başkan Erdoğan’dan büyükşehir belediye başkanlarına uyarılar

İÇİNDEKİLER


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyükşehir belediye başkanlarını kabul etti. Önemli mesajlar verdi:

İnsanların acısı üzerinden siyaset yapılamaz.
Kapının önüne konulanların ahı üzerinden hizmet olmaz.
Belediye baş kanlarının görevi, devr-i sabık peşinde koşmak değildir.
Biz İstanbul'da göreve geldiğimizde ne personelle ne de araçla uğraşmadık.
Hizmet söz konusu ise kimsenin partisine bakmadık.
Türkiye için işbirliği zemini oluşturmalıyız.
Ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum.



EKMEKLE OYNAMAK İNSANLIĞA SIĞMAZ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Davete 30 büyükşehir belediye başkanından 29'u katılırken, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, yurt dışında olduğu için mazeret bildirdi. Başkan Erdoğan, toplantıda şu mesajları verdi:

BİRLİK-BERABERLİK: Siyasi olarak elbette farklı görüşlere sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Türkiye için işbirliği zeminini oluşturup işletmeliyiz.

ÜZÜNTÜ İLE TAKİP EDİYORUZ: Kapının önüne konan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir. Şayet varsa birkaç kötü örnek bahane edilerek yüzlerce, binlerce kişinin ekmeği ile oynanması ne hakka, ne hukuka, ne adalete, ne de insanlığa sığar. Buna rağmen son aylarda bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntü ile takip ediyoruz.



NE PERSONELLE NE DE ARAÇLARLA UĞRAŞTIK: Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde bizden önceki dönemlerden kalma personel vardı. Bulunduğu yeri hak eden hiç kimseye dokunmadık. Ne personelle, ne araçlarla, ne de başka bir şeyle uğraştık. Tüm belediye başkanlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz.

Külliyede'ki toplantıda belediye başkanlarının kendi aralarında iletişim sağlamaları için ortak WhatsApp grubu kurulması kararı alındı.

KOLTUK ESPRİSİ
İBB Başkanı İmamoğlu, geriye doğru yaslanırken dengesini kaybeder gibi oldu. İki kez koltuk değiştirdi. Erdoğan da "Bizden kaynaklanmıyor. Devletin malı, kırılırsa ödersin" diye espri yaptı.


EDA IŞIK