Son dakika: Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, trafik kazası geçirdi!

Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Niğde'de trafik kazası geçirdi. Karabörk ağır yaralandı, eşi ise hayatını kaybetti. Kamuoyunun yakından tanıdığı Emniyet Müdürü Karabörk, 15 Temmuz'da FETÖ'cülerin 'Emrimize gireceksin' telefonuna "Ben sizin gibi köpeklerin emrine girmem” yanıtını vermesiyle bilinen bir isimdi.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2019, 13:52 Güncelleme 09 Eylül 2019, 15:55
Son dakika: Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, trafik kazası geçirdi!

İÇİNDEKİLER

Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil süt tankeriyle çarpıştı. Karabörk ve 2 çocuğu yaralı olarak kurtulurken eşi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, eşi ve iki çocuğunun bulunduğu otomobil; Bor İlçesi TOKİ Kavşağında süt tankeri ile çarpıştı. Kazada Emniyet Müdürü Karabörk'ün ve iki çocuğu yaralı olarak kurtulurken eşi Zuhal Karabörk olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza yerinde incelemeler devam ediyor.

15 TEMMUZ'DA FETÖ'CÜ HAİNLERE VERDİĞİ CEVAPLA TANINMIŞTI!

Hatay İl Emniyet Müdürü Karabörk, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdi.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Erzurum'da görevli olan Karabörk, darbecilerin tehditlerine boyun eğmemesi ve kendisine verilen direktiflere verdiği yanıtlarla gündem olmuştu.

Hatırlanacağı üzere Anadolu'nun dört bir yanında olduğu gibi o gece Erzurum'da da devlet-ordu el ele verdi.

Erzurum'da halk, belediye başkanlığı, valilik, emniyet müdürlüğü ve asker işbirliği yaptı.

Kentin merkezindeki 9. Kolordu Komutanlığı'ndan dönemin komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın emriyle herhangi bir asker dışarı çıkmadı. Kolordu Komutanlığı'nda karartma uygulanarak, olası gerilimin önüne geçildi.

Darbe girişiminin ilk saatlerinde Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ü Genelkurmay'dan arayan bir darbeci, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yönetime el koyduk. Hemen emrimize girin" dedi.

Kanunsuz emre uymayan Erzurum İl Emniyet Müdürü, "Ben sizin gibi köpeklerin emrine girmem yüreğiniz yetiyorsa gelin beni teslim alın. Bakın alnınızın ortasından kurşun nasıl yiyeceksiniz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'darbeye karşı direnin' çağrısıyla Erzurumlular, sokaklara akın etti. Yaklaşık 100 bin Erzurumlu, demokrasi nöbeti tuttu. Darbe girişimi sonrası hainlerin listesinde sözde 'Erzurum Sıkıyönetim Komutanı' olarak yer alan Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koçak ile FETÖ'nün gizli haberleşme sistemi "bylock"u aktif şekilde kullanan Harekat ve Asayiş Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMİL KARABÖRK KİMDİR?


1966 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında göreve başladı.

Değişik rütbelerde farklı illerde görev yaptıktan sonra, 2012 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı. 07.01.2014 tarihli kararname ile Erzurum İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.

25.10.2016 tarihli kararname ile Hatay İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Kamil Karabörk evli ve iki kız babasıdır.