Sendikalar İBB'deki zulme karşı birleşti: Bolu'da nasıl kazandıysak İstanbul'da da kazanacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu, seçimden önce "hiçbir işçinin ekmeğiyle oynamayacağız" dese de seçimlerden sonra adeta işçi kıyımı yaptılar. CHP'li belediyelerde binlerce işçinin haksız yere işine son verilmesi sendikaları da harekete geçirdi. İBB’den çıkarılan işçilerin eylemine destek veren HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Bolu’da çıkarılan arkadaşlarımız için nasıl mücadele ettiysek İBB’deki arkadaşlarımız için de edeceğiz. Orada nasıl kazandıysak burada da kazanacağız." dedi.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2019, 09:05 Güncelleme 03 Eylül 2019, 10:18
Sendikalar İBB’deki zulme karşı birleşti: Bolu’da nasıl kazandıysak İstanbul’da da kazanacağız

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla SMS ile işten çıkartıldıklarını öğrenen işçiler dün de Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önündeydi.

Mağdur işçilere destek olmak için İBB'de örgütlü HİZMET-İŞ, MEDYA-İŞ, OLEYİS, ÖZ GIDA İŞ, ÖZ ORMAN-İŞ ve ÖZ GÜVEN-SEN işçi ve yöneticileri de eyleme katıldı. Hak-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'la birlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da işçilerin eylem yaptığı alana girdi. İşçilerin sloganları arasında açıklamada bulunan Arslan, özetle şunları söyledi:



31 Mart yerel seçimlerinden sonra henüz daha mazbatalarını dahi almadan HAK-İŞ'e karşı bir operasyon, bir saldırı düzenleyen bazı CHP'li ve HDP'li belediyelere ne yazık ki İBB de dahil olmuştur. Bolu'da HAKİŞ'e bağlı sendikalarımızın başlattığı 127 gün süren eylem işçilerin işe dönmesiyle başarıyla sonuçlandırılmıştır. Bolu'da Ankara'ya yürüyeceğimizi söylerken bize inanmayanlar, bizimle alay edenler, bizi küçümseyenler mahcup olmuştur. 200 kilometrelik yolu bizzat yürüyerek, bize yaşatılan zulümler, sürgünler ve sendika değiştirme baskılarıyla boğuşuyoruz. İşini kaybeden arkadaşlarımızın işine dönüşünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz.

İSPARK başta olmak üzere 29 Ağustos'ta İSTGÜVEN, İSPER, BOĞAZİÇİ, İSFAL, İSTAÇ, Medya AŞ, BELTUR olmak üzere tam 18 şirketten bin 310 arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Kışa girerken, okullar açılıyorken arkadaşlarımızın işlerinin elinden alınmasını kabul edemiyoruz. İşlerine iade edilmelerini talep ediyoruz.



Sayın Kılıçtardoğlu'nun seçim öncesinde verdiği sözleri sağır sultan bile duydu. Hiç birinde durmadığı gibi son derecede pişkin şekilde başka şeyler söylüyor. Önümüze hukuki engel getirilirse "Bu arkadaşlarımız şundan dolayı çıkarıldılar" diyorlarsa onu da değerlendiririz. Ancak 'seçim öncesi işe alındı' gibi hukuki olmayan asla dayanak teşkil etmeyen yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bolu'da kazandık, İstanbul'da da kazanacağız.

İşçiler, düdük çalarak "İstanbul işçisi yalnız değildir", "İşçiyiz haklıyız, kazanacağız", "İşçi-sendika omuz omuza", "Hepimiz işçiyiz ATM'ci değiliz", "İşçiler burada namus sözü nerede?" sloganları attı. Ayrıca "Emeğe uzanan eller kırılsın", "İstanbul işçisi yalnız değildir" yazılı dövizler taşındı.