Fedai Baran cezaevinde öldürüldü mü, şişlendi mi? Emine Bulut'un katili Fedai Baran son dakika öldü mü?

Emine Bulut'un katili Fedai Baran son dakika öldü mü? Fedai Baran cezaevinde öldürüldü mü, şişlendi mi? Türkiye, eski kocası tarafından öldürülen Emine Bulut için ayağa kalktı. Kırıkkale'de, 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski kocası tarafından katledilen Emine Bulut'un katilinin emniyetteki ifade şoke etti. Fedai Varan'ın cezaevinde öldüğü iddia edilmeye başlandı. Peki, Emine Bulut'un katili Fedai Varan öldü mü? Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Emine Bulut cinayeti iddianamesini hazırladı. Katil koca Fedai Varan hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan iddianame hazırlandı.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2019, 09:11 Güncelleme 26 Ağustos 2019, 09:11
Fedai Baran cezaevinde öldürüldü mü, şişlendi mi? Emine Bulut’un katili Fedai Baran son dakika öldü mü?

İÇİNDEKİLER

Emine Bulut, eski kocası tarafından katledildi. 10 yaşındaki kızının önünde katledilen Emine Bulut'un görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Türkiye şiddete tepki gösterdi. Emine Bulut'un katili Fedai Varan'ın cezaevinde öldüğü iddaları gündeme geldi. Peki, Emine Bulut'un katili Fedai Varan öldü mü? İşte Fedai Varan'ın emniyetteki ifadesi... Fedai Varan yaşanan olayın ardından Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan zanlı mahkemede ifadesinde şoke etti. Fedai Varan, "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dedi. Fedai Varan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki Emine Bulut'un katili Fedai Baran son dakika öldü mü? Fedai Baran cezaevinde öldürüldü mü, şişlendi mi?

FEDAİ BARAN ÖLDÜ MÜ?

Menderec Caddesi'nde bir restaurantta eski eşi Fedai Baran ile bir araya gelen Emine Bulut'un yanında 10 yaşındaki kızı da vardı. Eski eşler arasında tartışma çıktı, Fedai Baran eski eşini gözü dönmüş bir şekilde defalarca bıçakladı. Kızının gözü önünde kanlar içinde kalan Emine Bulut'un "ölmek istemiyorum" feryadı yürekleri dağladı, talihsiz kız da "anne ne olur" ölme diyerek herkesi ağlattı. Kırıkkale'de bir kafede Fedai Baran, 4 yıl önce boşandığı Emine Bulut ve kızı F.B.B. ile bir araya geldi.

Fedai Baran öldü iddiası hakkında yapılacak açıklama bekleniyor.

EMİNE BULUT'UN KATİLİ FEDAİ BARAN'IN İLK İFADESİ

Fedai Varan yaşanan olayın ardından Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan zanlı mahkemede ifadesinde şoke etti. Fedai Varan, "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dedi. Fedai Varan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili sosyal medyada çığ gibi tepki oluşurken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da açıklama yapıldı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

Kırıkkale'de 38 yaşındaki E.B'nin eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin olarak sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alan görüntü ve haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur;

18.08.2019 tarihinde yaşanan ve hepimizi derinden sarsan cinayetin ardından Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz olaya anında müdahil olmuştur. Saldırıya tanık olan kızımız yakınlarının yanında ve Bakanlığımız psikologlarının gözetimindedir. Çocuğumuzun ve ailenin durumu olayın yaşandığı andan itibaren ekiplerimizce 7/24 takip edilmektedir.

CANİ FEDAİ VARAN'IN İDDİANAMESİ HAZIR

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Emine Bulut cinayeti iddianamesini hazırladı. Katil koca Fedai Varan hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan iddianame hazırlandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"18/08/2019 tarihinde, Emine BULUT (38),yanında kızı Fatma Bilge VARAN olduğu halde, 2013 yılında boşandığı eski eşi Fedai VARAN (43) ile Kırıkkale ilimiz, Hüseyin Kahya Mahallesi, 599. Sokak girişinde karşılaştıkları, aralarında çıkan tartışma sonucu, Fedai VARAN'ın, eski eşi Emine BULUT'u boğaz, sol kol, göğüs kısmından bıçakla yaraladığı, olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılan Emine BULUT'un burada yaşamını yitirdiği, Olayın faili olan Fedai VARAN' ın, olaydan kısa bir süre sonra, Kırıkkale ili, Bahşili köprüsü altında yakalandığı, Şüpheli Fedai VARAN, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 18/08/2019 tarihinde tutuklanma talebi ile Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, aynı gün Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği'nin, 2019/401 sorgu numarası ile tutuklanmış ve Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna nakli sağlanmıştır. Halen Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunmaktadır.

GÖRÜNTÜLERE YASAK

Toplumun veya bireyin üstün ve gözetilmesi gereken hukuki yararını korumak amacıyla kamu sağlığı ve kamu düzeni açısından sosyal medya ve medya kuruluşlarında yayınlanan olay anına ilişkin şiddet içerikli görüntülere Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin ve yayınlanmasının kısıtlanması kararı verilmiştir.

Olayla ilgili, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tüm yönleri ile soruşturma yapılıp şüpheli hakkında canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesine iddianame düzenlenmiştir."

EMİNE BULUT'UN ANNESİ İSYAN ETTİ

Kırıkkale'de 38 yaşındaki bir çocuk annesi Emine Bulut 18 Ağustos'ta, eski eşi Fedai Varan (43) tarafından kızlarının gözü önünde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Emine Bulut'un bıçaklanmasının ardından son nefesinde "Ölmek istemiyorum" diye haykırması, 10 yaşındaki kızının da "Anne ne olursun ölme" yakarışı Türkiye'yi sarstı. Milliyet'in haberine göre; Bulut'un eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini söyleyen ağabeyi Feyyaz Bulut, kardeşinin öldüğü gün de Fedai Varan'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

'CİNAYETİ PLANLADI'

Bir diğer kardeş Kazım Bulut da şunları söyledi:
"Fedai Varan o gün ablamı aramış. Görüşmek istemiş. Sonra sokakta karşılaşmışlar. Aralarında tartışma çıkmış. 'Konuşalım' diyerek ablamı ve çocuğu olayın yaşandığı yere götürmüş. Sonra olay olmuş, kimse müdahale etmemiş. Zaten 4-5 aydır bu işi kuruyormuş. Belinde sürekli ekmek bıçağıyla geziyormuş, 'Ağabeylerini, babanı öldüreceğim' diyormuş. Ablamı bıçakladıktan sonra babamı aramış, 'Seni de öldüreceğim' demiş. Sonra zaten yakalandı. Çocuk 4 yaşına geldiğinde, 'Annesiz, babasız büyümesin' diye onları biz barıştırdık, ablam 4-5 ay denedi ama bu pislikten kurtulamadı. Bunlara insan denilmez. Böyle karaktersizler ancak idamla yargılanır. Bunların hakkı idam. Bu adam ne ceza alırsa alsın yarın bir gün bir af çıkar, dışarıda. Çocuğunu ne zaman isterse görüyordu ama senede 5 defa ancak. Çünkü istemiyordu. Çocuk hiçbir zaman ona 'baba' demedi zaten."

Emine Bulut'un annesi Fadime Bulut da kızının öldürülmesine isyan edip şunları anlattı: "Kızım bu caniden ilk ayrılıp yanımıza geldiğinde birkaç yıl bekledi. Resmi olarak boşanmadı. Hep umut ettik barışsınlar diye ama baktık olmuyor, boşandılar. Boşandıktan sonra da bu adam hep kızını gördü. Bir sıkıntı çıkarmadık. Ama bu cani kızımı tehdit ediyormuş. Kızımın hep gizli gizli ağladığını duyuyordum. Sonra öğrendim ki tehdit edildiği için ağlıyormuş, babası kanser olduğu için bu durumu babasına söylemek istemiyordu."

'ANNEANNE AĞLAMA'
Fadime Bulut, "Hani kadınların hakları, kadınları kesip kesip atıyorlar. Ben şuna da üzülüyorum, orada müdahale edecek hiç mi bir Allah'ın kulu, merhametli kimse yoktu. Benim çocuğum 'Ölmek istemiyorum' demiş, kimse duymadı mı yavrumun sesini? Çocuğunun yanında bir baba nasıl bunu yapar? Biz şimdi torunumun yanında hiçbir şey konuşamıyoruz, ağlamamaya çalışıyorum. Torunum bana, 'Anneanne ağlama' diyor. Allah bu acıları kimseye yaşatmasın" diye konuştu.