Emine Bulut cinayeti...  Şiddet gören kadınlar tek tuşla KADES'e ulaşabilir... KADES nasıl indirilir? KADES nasıl kullanılır? KADES nedir?

Vahşice katledilen Emine Bulut'un ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, KADES uygulamasını sosyal medya hesabından hatırlattı. Cep telefonuna indirilen uygulamayla şiddet ve tacize uğrayan kadın tek tuşla emniyete sinyal gönderiyor. Polis de hemen olay yerine ulaşıyor. Peki KADES nasıl indirilir, nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2019, 20:21 Güncelleme 25 Ağustos 2019, 20:26
Emine Bulut cinayeti...  Şiddet gören kadınlar tek tuşla KADES’e ulaşabilir... KADES nasıl indirilir? KADES nasıl kullanılır? KADES nedir?

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü olayları bir nebze de olsa engelleyebilmek adına KADES isimli uygulamasını hizmete açtı.

Bu uygulama sayesinde acil bir durumda kaldığınızda tek tuşla konum bilginizi acil durum ekiplerine gönderebiliyorsunuz ve bu şekilde ekiplerin yanınıza daha çabuk ulaşması sağlanıyor.

Uygulama, Google Play Store ve AppStore uygulamalarından indirilebiliyor. Daha sonra uygulamayı indiren kişiler, T.C kimlik numarasını girerek sisteme kayıtlarını gerçekleştiriyorlar ve EGM tarafından telefonlarına gönderilen aktivasyon kodu ile birlikte uygulamayı aktif hale getiriyorlar.

Cihazın konum bilgisi açıksa ve internet bağlı ise, mağdur kadınlar tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşarak en yakın ekiplerin kendilerine yönlendirilmesi için ihbar gönderebiliyorlar.

Uygulamayı Google Play Store / AppStore akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz