6284 Sayılı Kanun nedir, neleri kapsıyor, detayları neler? Emine Bulut cinayetinin ardından araştırılıyor!

6284 Sayılı Kanun, tüm Türkiye'yi yasa boğan Emine Bulut cinayetinin ardından merakla araştırılmaya başlandı. Ülkeyi yasa boğan Emine Bulut cinayetine büyük tepki gösteren vatandaşlar 6284 Sayılı Kanun hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Özellikle 6284 Sayılı Kanun'un detayları hakkında arama motorlarında sorgulatmalar artış gösterdi. Peki, milyonların araştırdığı 6284 Sayılı Kanun nedir? 6284 Sayılı Kanun neleri kapsıyor? 6284 Sayılı Kanun'un detayları nelerdir? İşte 6284 Sayılı Kanun'a dair tüm detaylar...

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2019, 22:13 Güncelleme 24 Ağustos 2019, 23:09
6284 Sayılı Kanun nedir, neleri kapsıyor, detayları neler? Emine Bulut cinayetinin ardından araştırılıyor!

İÇİNDEKİLER

10 yaşındaki kızının önünde Emine Bulut'un öldürülmesi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Tüm ülke tek yürek kadın cinayetlerine büyük tepki gösterdi. Bu nedenle 6284 Sayılı Kanun hakkındaki araştırmalar artış gösterdi. Vatandaşlar 6284 Sayılı Kanun neleri kapsıyor sorusu hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, 6284 Sayılı Kanun nedir? 6284 Sayılı Kanun'un detayları nelerdir? İşte 6284 Sayılı Kanun'a dair bilgiler...

6284 SAYILI KANUN NELERİ KAPSIYOR?

İşte 6284 Sayılı Kanun...

Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

(2) Bu Kanunun uygulanmasında ve gereken hizmetlerin sunulmasında aşağıdaki temel ilkelere uyulur:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, özellikle Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve yürürlükteki diğer kanuni düzenlemeler esas alınır.

b) Şiddet mağdurlarına verilecek destek ve hizmetlerin sunulmasında temel insan haklarına dayalı, kadın erkek eşitliğine duyarlı, sosyal devlet ilkesine uygun, adil, etkili ve süratli bir usul izlenir.

c) Şiddet mağduru ve şiddet uygulayan için alınan tedbir kararları insan onuruna yaraşır bir şekilde yerine getirilir.

ç) Bu Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz.

6284 SAYILI KANUN'UN DETAYLARI NELERDİR?

a) Kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması.

b) Diğer kanunlar kapsamında yapılacak yardımlar saklı kalmak üzere, geçici maddi yardım yapılması.

c) Psikolojik, meslekî, hukukî ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi.

ç) Hayatî tehlikesinin bulunması hâlinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması.

d) Gerekli olması hâlinde, korunan kişinin çocukları varsa çalışma yaşamına katılımını desteklemek üzere dört ay, kişinin çalışması hâlinde ise iki aylık süre ile sınırlı olmak kaydıyla, on altı yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık net asgari ücret tutarının yarısını geçmemek ve belgelendirilmek kaydıyla Bakanlık bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmak suretiyle kreş imkânının sağlanması.

6284 SAYILI KANUN İLE İLGİLİ TÜM DETAYLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ