Bayram tatili son dakika 9 gün oldu mu?

İslam alemi bayram için hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı tatili için plan yapmaya başlayan vatandaşlar, bayram tatili ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, ayın kaçında? 2019 Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak, 9 gün mü? İşte Diyanet'in takvimine göre, 2019 Kurban Bayramı tarihi... Kurban Bayramı tatili resmi olarak arefe günü yarım gün, 4 gün de bayram tatili ile birlikte 4,5 gündür. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2019, 08:53 Güncelleme 04 Ağustos 2019, 10:43
Bayram tatili son dakika 9 gün oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramına artık sayılı günler kaldı. Tatil planı yapan vatandaşlar bayramın kaç gün olacağını merak ediyor. Bu bağlamda internette bayram tatili kaç gün diye araştırmalar yapıyor. Bayram tatili 9 gün oldu mu oldu sorusunu soran vatandaşlar cevap alamıyor. Çünkü konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 2019

Kurban Bayramı, bu yıl Ağustos ayında idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar gününe denk geliyor ve bayram 4 gün sürecek. Bayram takvimi şu şekilde;

Kurban Bayramı Arefe günü: 10 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü - 11 Ağustos Pazar günü

Kurban Bayramı 2. günü - 12 Ağustos Pazartesi günü

Kurban Bayramı 3. günü - 13 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramı 4. günü - 14 Çarşamba günü

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı tatili resmi olarak arefe günü yarım gün, 4 gün de bayram tatili ile birlikte 4,5 gündür. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Bu sene Kurban Bayramı arefesi cumartesi gününe, bayramın 1. günü pazar gününe, bayramın son günü ise çarşamba gününe denk geliyor. Eğer perşembe ve cuma günleri de tatile dahil edilirse hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 9 gün tatil yapılmış olacak. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.