Başkan Erdoğan'ın "Fıratın Doğusu" mesajından sonra sınırda dikkat çeken hareketlilik

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti İl Başkanları toplantısında "Fırat'ın doğusunda terör koridorunun oluşmasına izin verilmeyecek. Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız." dedi. Erdoğan'ın bu sözlerinden kısa süre sonra Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki askeri birliklere komando takviyesi yapıldı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2019, 15:54 Güncelleme 26 Temmuz 2019, 16:05
Başkan Erdoğan’ın Fıratın Doğusu mesajından sonra sınırda dikkat çeken hareketlilik

İÇİNDEKİLER

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan buradaki konuşmasında "Fırat'ın doğusunda terör koridorunun oluşmasına izin verilmeyecek. Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız." dedi. Başkan Erdoğan "Fırat'ın Doğu" için söylediği bu kritik sözlerden kısa süre sonra Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki askeri birliklere komando takviyesi yapıldı.

KOMANDO SEVKİYATI YAPILDI
Türkiye'deki farklı birliklerden gönderilen komandoları taşıyan zırhlı araçlardan oluşan konvoy, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine ulaştı. Güvenlik önlemleri altında Suruç 3. Hudut Taburu'ndan çıkış yapan komandoları taşıyan zırhlı personel taşıyıcılarından oluşan 10 araçlık konvoy, Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Personelin, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.


BAŞKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt, Arap ve Türkmenlere seslenerek, "Hep birlikte bu PYD denen iş birlikçi, zalim örgütü bir an önce tasfiye edelim. Suriye'nin huzura, güvenliğe, feraha kavuşmasının ilk ve önemli şartı PYD denen bu kiralık katil sürüsünü ortadan kaldırmaktır." ifadelerini kullandı.

MESAJ ÇOK AÇIK
Türkiye'de yaşayan Suriyelilerden 330 bininin Türkiye'nin güvenlik altına aldığı bölgelere geri döndüğünü belirten Erdoğan, "Artık oralarda kapasitenin dolduğunu biliyoruz. Daha fazla Suriyeli kardeşimizin evlerine dönüşünü sağlamak için Münbiç ve Fırat'ın doğusunu süratle güvenli hale getirmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZE BİR ADIM GELENE..."
Avrupa ülkelerinde giderek yükselen ırkçılık, İslam ve Türk düşmanlığı ile bunların tezahürü olan saldırıların, bu yaşlı kıtanın geleceğini tehdit ettiğini anlatan Erdoğan, "Türkiye hala Avrupa'nın en yakın, en güçlü, en karlı, her bakımdan potansiyeli en yüksek dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim. Bize bir adım gelene biz 10 adım gideriz. Önümüzdeki dönemde Suriye'deki ve Doğu Akdeniz'deki hassasiyetlerimiz başta olmak üzere bölge politikaları konusunda AB ile daha geniş uzlaşma zemini yakalayacağımızı ümit etmek istiyorum. Bu doğrultuda üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"BAĞLANTILARINI KESECEĞİZ"
Başkan Erdoğan, "Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan bir ülkede yaşıyoruz. Son 17 yıldır tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Gezi olaylarından 15 Temmuz!a kadar pek çok olayı püskürttük. Ülkemizin güney sınırında terör koridoru projesini bozduk. Buna rağmen Fırat'ın doğusunda aynı gayret sürüyor. 1984 yılından beri terör saldırılarının merkezi olan Kuzey Irak'ta Pençe-1 ve Pençe-2 ile kalıcı çözümler buluyoruz. Amacımız bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda Kandil diye bir meselemiz kalmayacaktır. Fırat'ın doğusundaki terör örgütleriyle Kuzey Irak'takilerin bağlantısını kesmiş olacağız." dedi.