23 Haziran İstanbul seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi için 10 milyondan fazla İstanbullu seçmen sandık başına gitti. Şimdi milyonlarca vatandaş "İstanbul Büyükşehir Belediye Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor. 08:00'de başlayan ve 17.00'de sona eren oy kullanma işlemlerinin ardından heyecan giderek artıyor.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2019, 17:23 Güncelleme 23 Haziran 2019, 19:09
23 Haziran İstanbul seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

İstanbul seçim sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Bugün yaklaşık 10.5 milyon seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Oy kullanma işlemleri saat 17.00'de sona erdi. Şimdi milyonlarca vatandaş 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak sorusuna yanıt arıyor.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10.5 milyon kişi bugün İstanbul belediye başkanını seçmek için sandık başına gitti.

YSK'dan yapılan açıklamada 19:15'te yayın yasağının kaldırılacağı belirtildi. Sonuçları anlık olarak takvim.com.tr'den takip edebilirsiniz.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. Bugünkü seçimde İstanbul, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarışıyor.

YAYIN YASAĞI KALDIRILMADAN SONUÇLAR AÇIKLANAMAYACAK

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin oy pusulası beyaz üzerine siyah baskılı olarak hazırlandı. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler, oylarını kullanmış olsa bile oy verme işleminin bitiş saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak.