Trabzon'dan sel felaketi

Trabzon Araklı'da etkili olan sağanak yağış, sele yol açtı. Dereler taştı, çok sayıda ev ve köprü yıkıldı. Ölü sayısı, 7’ye çıktı. Suya kapılarak kaybolan 3 kişinin bulunması için çalışmalar yoğunlaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2019 Güncelleme 20 Haziran 2019, 06:58
Trabzon’dan sel felaketi

İÇİNDEKİLER




Trabzon'un
Araklı İlçesi'nde önceki gün etkili olan sağanak yağış, sel ve heyelana yol açtı. Bölgede bulunan dereler taştı. Yükselen sel suları, Çamlıtepe ve Yeşilyurt mahallelerini esir aldı. Sel suları önüne kattığı her şeyi sürükleyince tam bir faica yaşandı. Yollar çökerken, çok sayıda ev, okul, cami, tarım arazileri ve elektrik nakil hatları hasarlandı.

310 KİŞİLİK ARAMA ORDUSU
Sel suları 7 binayı ve köprüleri yıktı. Mahallelerde mahsur kalan 76 kişi kurtarıldı. 10 kişi ise sel sularına kapıldı. Arama çalışmalarında ölü sayısı 7'ye çıktı. Ali Abdullah (35), Sabri Özbay (35), Mehmet Cevahir (75), Hasan Çakar ve Baki Turhan (40) ile birlikte 7 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü açıklandı. Aramalara 310 kişilik ekip katıldı. Selin vurduğu mahallelerde tespit çalışmaları başladı. Kızılay kumanya dağıttı.



YILDIRIM ÇARPTI: 2 ÖLÜ
KASTAMONU'da Hatice Başlı, Çorum'da ise Ahmet Karakaş yıldırım çarpması sonucu can verdi. Bursa'da da yıldırım isabet Ece Meryem Kantar yaralandı.

METEOROLOJİ YİNE UYARDI
Meteoroloji, bölge için yine sağanak yağış uyarısı yaptı. Sel ve heyelana karşı vatandaşlar uyarıldı. Trabzon'u vuran sel felaketinin boyutları, gün ışığınca ortaya çıktı.


ÇAY İÇERKEN SELE KAPILDILAR

Yüceyurt mahallesi imamı Sabri Özsoy ile su tahliyesi çalışmalarına katılan Araklı Belediyesi çalışanı Ali Abdullah'ın çay molasında, emekli işçi Mehmet Cevahir'in ise evinde sel sularına kapılarak can verdiği öğrenildi. Sel sularında ölen Hasan Çakar'ın DSİ çalışanı, Baki Turhan'ın ise ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanı olduğu bildirildi.


Beline kadar sel sularına gömülen bir kadın, ekipler tarafından kurtarıldı.


Sel mağdurları, hayvanlarını böyle kurtardı.