Başkan Erdoğan'dan valiye küfür eden Ekrem İmamoğlu'na tepki

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne küfür etme olayıyla ilgili Başkan Erdoğan, “Vali demek ne demek? Cumhurbaşkanının o ildeki vekili demektir, milletin o ildeki vekili demektir. Siz bir valiye 'it' derseniz, kusura bakmayın bunu kimse yemez. Ben de bir Cumhurbaşkanı olarak valime sahip çıkmak durumundayım, onu yedirtmem.” dedi.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 22:26 Güncelleme 21 Haziran 2019, 04:09
Başkan Erdoğan’dan valiye küfür eden Ekrem İmamoğlu’na tepki

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve televizyon ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yasal hakkı olmamasına rağmen VIP'ten illegal şekilde geçmeye çalışan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi Seddar Yavuz'a küfür etmesiyle ilgili Başkan Erdoğan canlı yayında sert tepki gösterdi. Erdoğan şöyle konuştu:

Burada hukuki durum neyse bu küfrün karşılığı neyse ve bununla ilgili olarak da sayın valimiz kendisine yapılan küfürle ilgili olarak bu işi savcılığa, yargıya taşıma kararlılığında. Sağolsun burada seçimin ardından savcılık müracaatı yapma ferasetini gösterdi. Burada kararı yargı verecek. Yargı bu konuyla ilgili olarak, yani bu ülkenin valisine it demenin ne olduğunu yasal olarak karar verecek olan merci odur. Zaten yasalarımızda bir ilin valisine, yöneticisine bu tür küfürlerin karşılığı buralarda belli. Kaç yıldan, kaç yıla. Burada ben büyük bir ispat yapacağım. İstanbul'un Büyükşehir Belediye başkanıydım. Bu daha seçilmeden böyle bir şey yaptı. Ben belediye başkanıyken okuduğum şiir sebebiyle mahkum oldum. Benim elimden belediye başkanlığımı aldılar mı? Aldılar. Bu ise henüz belediye başkanı olmadan bir küfür ediyor.

"CUMHURBAŞKANI OLARAK VALİME SAHİP ÇIKMAK DURUMUNDAYIM"
Valime yapılanın görsel, yazılı kayıtları var mı? Bütün bu kayıtları gördük. Halk şunu da söylüyor. Bir Cumhurbaşkanı olarak siz valinizin izzetini korumayacak mısınız? Valinize sahip çıkmayacak mısınız? Ortada bırakamayız. Sahip çıkmak bizim de öncelikli görevlerimiz arasındadır. Vali demek ne demek? Cumhurbaşkanının o ildeki vekili demektir, milletin o ildeki vekili demektir. Siz bir valiye 'it' derseniz, kusura bakmayın bunu kimse yemez. Ben de bir Cumhurbaşkanı olarak valime sahip çıkmak durumundayım, onu yedirtmem."