Ekrem İmamoğlu'nun bir yalanı daha ortaya çıktı!  İBB binasındaki Atatürk tablosunu CHP çalışanları teslim almış

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde türlü oyun ve usulsüzlüklerle halkın iradesini gasp etmeye çalışan ve bu yolla başkanlık koltuğuna oturmayı amaçlayan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun  'Atatürk tablosu' yalanını bozan görüntüler ortaya çıktı!

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2019, 19:58 Güncelleme 14 Mayıs 2019, 01:01
Ekrem İmamoğlu’nun bir yalanı daha ortaya çıktı!  İBB binasındaki Atatürk tablosunu CHP çalışanları teslim almış

İÇİNDEKİLER

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde türlü oyun ve usulsüzlüklerle halkın iradesini gasp etmeye çalışan ve bu yolla başkanlık koltuğuna oturmayı amaçlayan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun bir oyunu daha ortaya çıktı.

İmamoğlu, YSK'nin İstanbul seçimini iptal ettiği akşam Atatürk tablosunun da makam odasından çıkarıldığı yalanını söylemişti. Gerçek ise öyle değildi. İmamoğlu'nun kurduğu çirkin oyunu bozan görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde ise İmamoğlu'nun çalışanları İBB'ye gelip CHP adayına ait eşyaları teslim alıp gidiyorlar.

Belediye binasındaki kamera görüntülerinde, günlerdir tartışma konusu edilen tablonun İmamoğlu'nun ekibinde yer alan özel kalem müdür yardımcısı Kubilay Bayrak ve Basın Danışmanı Murat Ongun'un asistanı Burcu Ciner tarafından belediye görevlilerine taşıtılarak araca yükletip götürüldü. Atatürk tablosu, "Maddi değeri yüksek" denilerek aynı ekip tarafından duvardan indirildi. Ve iki odacıya taşıtılarak İmamoğlu'nun ekibinin aracına yüklendi.

Ancak günlerdir, İBB ekibi "Atatürk tablosunu" istememekle suçlanıyor. Hatta İmamoğlu, 9 Mayıs'ta FOX'ta katıldığı bir programda, ekibine getirttiği tabloyu arka fon yapıp, "Ben dedim ki, bu tablo kalsın. Ama ısrarla bizim arkadaşlara alın gibisinden vermişler" diyerek tablonun İBB yetkilileri tarafından istenmediğini iddia etti.

Atatürk tablosu üzerinden yürütülen tartışmaları ve kimin gerçekleri çarpıttığını, belediye binasındaki kamera görüntüleri net bir şekilde ortaya koyuyor.

Tablo, iddia edildiği gibi 6 Mayıs akşamı makamdan alınmıyor ve bir yere gönderilmiyor. Bir gün sonra yani 7 Mayıs sabah saat 10:02'de İmamoğlu'nun ekibinde Özel Kalem Müdür Yardımcısı Kubilay Bayrak ve Basın Danışmanı Murat Ongun'un asistanı Burcu Ciner, Saraçhane'deki başkanlık binasına giriyor.

Aynı kişiler, 10:03'te başkanlık makamı ve özel kalem müdürlüğündeki şahsi eşyaları almak için başkanlığa giriyor.

Başkanlık makamında 9 dakika kalan Bayrak ve Ciner, 10.12'de bazı eşyaları alıp makamın yanındaki özel kalem kapısından çıkıyor. Onların binanın girişindeki danışma masanın kenarına bıraktıkları eşyalar, bir başkası tarafından dışarıda bekleyen beyaz bir minibüse yüklüyor.

TAM GİDERLERKEN GERİ DÖNÜP TABLOYU İNDİRDİLER
Bu arada, Bayrak ve Ciner, tam çıkıp gidecekken tekrar geri dönüp başkanlık makamına giriyorlar. Yukarı çıkan Kubilay Bayrak, "Dert Dinleyen Atatürk tablosunun özel eşya ve 'maddi değeri çok yüksek' olduğu gerekçesiyle asılı yerden alıyor.

Yine kamera görüntülerine göre, Atatürk tablosu, 10.07'de başkanlık makam odasından Bayrak ve Ciner tarafından mevcut yönetimde özel kalem müdür yardımcısı olarak görev yapan Hayrettin Vural'ın tanıklığında iki odacıya taşıtılarak odadan çıkartılıyor.

İMAMOĞLU'NUN EKİBİ İNDİRDİ, ODACILARA TAŞITTIRILDI
Bu sırada Bayrak ve Ciner'in daha önce makam odasından indirildiği bazı eşyalar ise belediye binasının ön tarafına yanaştırılan minibüse yükleniyor. Aynı minibüs daha sonra belediye binasında -1 olarak bilinen otopark katına iniyor.

Odacılara taşıtılan Atatürk tablosu da asansörle, -1'e indirilerek gelen minibüse yükleniyor. Başkanlık makamındaki duvardan indirilen Atatürk tablosunun yanı sıra bir başka tabloda Bayrak tarafından götürülürken görüntülerden açık şekilde kayıt altına alınıyor.

Görüntüleri inceleyen İBB yetkilileri ise hem olayın çarpıtılmasından hem de iftira niteliğine varan açıklamalara bir anlam vermekten güçlük çekiyor.

İBB yetkilisi, "Bu görüntüler net olarak şunu gösteriyor ki başkanlık makamından tablonun gönderilmesi herhangi bir şekilde söz konusu değildir. Tablo, bilinçli olarak Ekrem İmamoğlu'nun ekibi tarafından 'maddi değeri yüksek' olduğu gerekçesiyle alınmış ve götürülmüştür." dedi.

ASILSIZ İDDİALARIN ARDINDAN İBB TARAFINDAN BU AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasındaki Atatürk Portresi'nin bulunduğu yerden kaldırıldığı yönündeki bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve iddialara ilişkin yapılan incelemede; Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Kubilay Bayrak ve Başkan Danışmanı Murat Ongun'un özel asistanı Burcu Ciner tarafından 07 Mayıs 2019 tarihinde Başkanlık makamındaki özel eşyalarla birlikte Atatürk Portresi de 'şahsa özel' olduğu gerekçesiyle alınmıştır. Aynı yere yeni bir Atatürk Portresi konulmuştur. Cumhuriyetimizin banisi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetinin asılsız haberlere konu edilmesini ve bu tür art niyetli yaklaşımları esefle kınıyoruz"