YSK'nın İstanbul kararının ardından Geziciler provokasyon peşine düştü

YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararının ardından, Gezi Parkı olayları ile ülkeyi karıştıran provokatörler devreye girdi. Twitter üzerinden, kendisini “Gezi olaylarında ilk sokak çağrısını yapan” olarak tanıtan “Taksim  Gezi Parkı” hesabı vatandaşları sokağa dökmeye çalıştı.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2019, 23:45 Güncelleme 07 Mayıs 2019, 01:14
YSK’nın İstanbul kararının ardından Geziciler provokasyon peşine düştü

İÇİNDEKİLER

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Karar 4'e karşı 7 oy ile alındı.

PROVOKATÖRLER DEVREDE
Yenileme ve İptal kararının ardından, vatandaşları sokağa dökmek isteyen şer odakları devreye girdi. 2013 yılında Gezi Parkı Olaylarında ülkeyi karıştıran provokatörler yine sosyal medya üzerinden "tencere, tava" ve sokak çağrısında bulundu.

Kendisini "#GeziParkı'na giren ilk kepçeyi durduran #AyağaKalk sloganıyla ilk çağrıyı yapan hesap" olarak tanımlayan "Taksim Gezi Parkı" isimli twitter hesabı provokasyona başladı.



Twitter üzerinden "Beşiktaş seçimde attıkları oyun AKP'nin YSK'sı eliyle gaspına karşı Çarşı'da ses oluyor Haksızlığa, seçim gaspına karşı susmayanlara katıl. Sessizlik kabullenmektir. Haksızlık yapanlar sesten ışıktan korkarlar" paylaşımını yapan hesap bir de video yayınladı.