Son dakika: Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken, Kılıçdaroğlu'nun güvenli bir eve alındığı kaydedildi. Evin önüne toplanan kalabalığın "PKK dışarı" sloganları attığı öğrenildi. Çok sayıda takviye birlik olay yerine geldi. Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu evin önündeki güvenlik çemberi genişletildi. İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evden çıkarılması için zırhlı bir araç bölgeye intikal etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu eve geldi. Akar'ın gelişinin ardından kısa bir süre sonra Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu evden zırhlı araçla çıkarıldığı öğrenildi. Emniyet birimlerinin saldırıya karışan isimlerden 6'sının kimliğini belirlediği ve yakalanmaları için çalışma başlatıldığı vurgulandı.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2019, 14:19 Güncelleme 21 Nisan 2019, 17:28
Son dakika: Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde saldırı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun fiili saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırgan olduğu değerlendirilen 6 kişin kimliği belirlenirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu partililere yaptığı açıklamada, "Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır" oldu.

Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzu mahallesindeki cenaze töreninde olaylar çıktı.


YUMRUK VE TEKMELERLE SALDIRI
Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

TUTULDUĞU EVDEN ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI
Cenazede önce Kılıçdaroğlu'nu yuhalayan vatandaşlar daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu'na saldırdı. CHP lideri polis kontrolünde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.

AKAR MEGAFONLA UYARDI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çıkan olayların ardından megafonla yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarım, şehidin mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, silahlı kuvvetlere, sizlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi verdiniz. Şimdi sükûnetle Yener'in evine gidiyoruz. Annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere burayı boşaltıyoruz" dedi.

KÖYLÜLER YAŞANANLARI ANLATTI
Mahallede yaşanan olayları köylüler anlattı. Yaptıkları açıklamada, "Bunlar bu köylü değil, yabancı" dedi. Başka bir köylü ise, "Bunu yapan bu köylü değil. Provokasyon yapıyorlar. Burası şehit evi, şehide saygı gösterilecekse dua edilecek. Yazık değil mi" ifadelerini kullandı.

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
CHP liderine yönelik fiili saldırı sonrası görüntülerden elde edilen bilgiler ışığında 6 şüphelinin kimliği belirlendi.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kılıçdaroğlu'na yönelik fiili saldırıya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili takviye kuvvetle tedbirleri aldık herhangi bir güvenlik sorunu yok. Provokasyonlara yol açan kişiler hakkında gerekli işlemler başlatıldı" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Başer, "Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde şehit cenazesi için taziye ziyaretinde bulunan CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eylem nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca çok yönlü olarak gerekli adli soruşturmaya başlanılmıştır" dedi.