İmamoğlu, FETÖ ve PKK'ya devletin hassas güvenlik belgelerini mi açıyor?

İlk işinin İstanbulluya hizmet olacağını söyleyen İmamoğlu'nun verdiği talimat adeta büyük bir skandal... İmamoğlu hiçbir şekilde güvenlik soruşturmasından geçmemiş üç kişiye belediyenin tüm veri tabanını kopyalaması için resmi yazı yazdı. İmamoğlu yayınladığı genelgede müfettişlere ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veritabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi. Mazbata iptal edilmesi durumunda da ne yazık ki bu kopyalanan mahrem bilgiler İmamoğlu'nda olacak. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, "Siz belediye çalışanlarının dışından herhangi bir kişiyi elektronik veri tabanı için nasıl görevlendirebilirsiniz, hangi yetkiyle? Belediye başkanı değil ne olursanız olun." dedi.

Giriş Tarihi 18 Nisan 2019, 22:42 Güncelleme 19 Nisan 2019, 11:37
İmamoğlu, FETÖ ve PKK’ya devletin hassas güvenlik belgelerini mi açıyor?

İÇİNDEKİLER

İlk işinin İstanbulluya hizmet olacağını söyleyen İmamoğlu, ilk günden devlet güvenliğini tehdit etmeye başladı. Ekrem İmamoğlu, bu hamlesiyle İstanbul hakkındaki tüm kritik ve istihbari bilgilerin de olduğu veri tabanını ortakları olan HDP ve FETÖ ile paylaşacak.

"KAMUNUN SİBER GÜVENLİĞİ AÇISINDAN NASIL BÖYLE BİR ŞEY YAPABİLİRSİNİZ?"
AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, "Kamu kuruluşunda görevlendirme koşulları bellidir. Belediyemiz müfettişlerinden belediyemiz çalışanlarından veya dışarıdan görevlendirilecek 3 uzman ile belediyemiz ve bağlı kuruluşlarının elektronik veri tabanlarında her türlü araştırma yapılması...

"KAMUNUN SİBER GÜVENLİĞİ BÜYÜK TEHDİT ALTINDA"
Siz belediye çalışanlarının dışından herhangi bir kişiyi elektronik veri tabanı için nasıl görevlendirebilirsiniz, hangi yetkiyle? Belediye başkanı değil ne olursanız olun. Herhangi 3-5 kişiyi görevlendirebilir misiniz? Kamunun siber güvenliği açısından nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz? Yaptığınız işlem nedir? Dışarıdan sokaktan geçen herkesi çalıştır o zaman." dedi.

KRİTİK BİLGİLERİ KOPYALAMASI İÇİN BİR EKİP GÖREVLENDİRDİ
İmamoğlu yayınladığı genelgede hiç bir ihbar veya şikayet bulunmadığı halde, müfettişlere ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veritabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi.

Öte yandan İmamoğlu, bu üç kişi ile ilgili bir engelle karşılaşması durumunda bu şahısları kendi danışmanı olarak işe alma yöntemini seçenekler arasında tutuyor.

MAZBATA İPTAL EDİLSE DAHİ BU BİLGİLER İMAMOĞLU'NDA OLACAK
İmamoğlu, belediye personeli veya devlet memuru olmayan dışarıdan 3 kişiyi resmi yazıyla İBBnin tüm veri tabanını kopyalamak ile görevlendirmekle İstabul'un tüm mahrem ve istihbari bilgileri kopyalatmış olacak. Mazbata iptal edilse dahi bu bilgiler İmamoğlu'nda olacak.

İŞTE SKANDAL YETKİ İLE İBB'DEN KOPYALANACAK VERİ TABANINDA YER ALANLAR
- MİT tesislerinin tüm detayları.
- Askeri tesislerin tüm detayları.
- Cumhurbaşkanlığı dahil tüm devlet kurumlarının İstanbul yerleşkelerinin detayları da bulunmaktadır.