Hesap makinesiyle oy hesabı yapan Ekrem İmamoğlu bölmesi gerekirken çarptı, bilgileri yanlış verdi

31 Mart yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’da CHP’nin sandıklarda imza attığı usulsüzlük skandalı patlak verdi. Her gün defalarca kameralar karşısına geçerek sayımı sabote eden İmamoğlu, Binali Yıldırım ile arasındaki farkın her geçen saat azalmasıyla iyiden iyiye telaşa kapıldı. YSK'yı görevini yapmamakla suçlayan İmamoğlu, eline hesap makinesi alarak itiraz sürecini itibarsızlaştırmaya çalıştı. Fakat bu esnada ter döken İmamoğlu, hesabı karıştırdı, bölmesi gerekirken çarptı, bilgileri yanlış verdi... İşte fark azaldıkça dağılan İmamoğlu'nun o halleri...

Giriş Tarihi 08 Nisan 2019, 02:59 Güncelleme 08 Nisan 2019, 12:28
Hesap makinesiyle oy hesabı yapan Ekrem İmamoğlu bölmesi gerekirken çarptı, bilgileri yanlış verdi

İÇİNDEKİLER

31 Mart yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul'da CHP'nin sandıklarda imza attığı usulsüzlük skandalı patlak verdi. 27 bin oy fark iddiasıyla yangından mal kaçırır gibi başkanlık ilan eden CHP, birkaç gün içinde gerçekleşen itirazlar sonrası ise bu kez süreci durdurmaya veya uzatmaya teşebbüs etti.

İTİRAZ SÜRECİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI
Her defasında kürsüye çıkıp kendi rakamlarını açıklayan Ekrem İmamoğlu elinde hesap makinesiyle itiraz sürecini itibarsızlaştırmaya çalıştı. 31 Mart gecesi, onca usulsüzlüğe rağmen 27 bin oy fark iddiasıyla yangından mal kaçırır gibi başkanlık ilan eden İmamoğlu mikrafonların karşısında eline aldığı hesap makinesi ile şov yapmaya çalışırken vücut dili iyiden iyiye içinde bulunduğu telaşı gösterdi.

BİLGİLERİ YANLIŞ VERDİ
Sürekli terlediği gözlenen İmamoğlu'nun yaptığı hesap da şaşıyor... Bilgileri yanlış sıralayan İmamoğlu bununla da kalmayıp bölme yerine çarpma yaparak rakamları yanlış çıkartıyor.

HESAP İŞLERİNİ DE KARIŞTIRDI
Hesap işlerini de karıştıran İmamoğlu'nun '330 bin' dediği geçersiz oyun gerçeği 319 bin olacaktı. İmamoğlu bunun yüzde 80'ini sayıldı kabul etti ve rakamı 255 bin çıkarması gerekirken '260 bin' olarak lanse etti. Bununla da kalmayan İmamoğlu 'bugün 7. gün' ibaresini kullandı. Oysa, oylar 2 Nisan Salı günü sayılmaya başlandı ve CHP'nin itirazları sonucu sayım durduruldu. Çarşamba günü tekrar başlayan sayımın 5. günü idi.

İşte Binali Yıldırım ile arasındaki fark her geçen saat azalan Ekrem İmamoğlu'nun girdiği telaş sonucu düştüğü durum...