Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında? AK Parti'li Ali İhsan Yavuz nereli?

Ali İhsan Yavuz, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un hayat hikayesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında? AK Parti'li Ali İhsan Yavuz nereli?

Giriş Tarihi 07 Nisan 2019, 14:36 Güncelleme 07 Nisan 2019, 14:36
Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında? AK Parti’li Ali İhsan Yavuz nereli?

İÇİNDEKİLER

Ali İhsan Yavuz kimdir? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili görevlerini yürüten Ali İhsan Yavuz, 31 Mart yerel seçimler sonrası İstanbul'da YSK'nın kararı ile yapılan geçersiz oy sayımları üzerine açıklamalarda bulunuyor. Ali İhsan Yavuz'un hayat hikayesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ali İhsan Yavuz'un hayat hikayesi...

ALİ İHSAN YAVUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969'da Trabzon Yomra'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Barosuna bağlı olarak 10 yıl kadar serbest avukatlık yaptı.

Sakarya Merkez İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 7 yıl kadar Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl kadar Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve 1 yıl Sakarya İl Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuki İşler Birimi) olmak üzere 10 yıl kadar teşkilatlarda görev aldı.

24. 25. 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyon üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığında 7 yıl Başkan Yardımcılığı, Eylül 2017'den Ağustos 2018 tarihine kadar AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendi.

6. Olağan Kongrenin ardından Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yavuz, evli ve 4 çocuk babasıdır.