YSK Başkanı Güven'den seçim sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven, "Dünden itibaren itiraz süreci başladı. Bugün saat 15.00'e kadar İlçe Seçim Kurulları'na itiraz süresi var. İlçe Seçim Kurulları'nın 2 günlük bir karar verme süresi var. İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek." dedi.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2019, 09:50 Güncelleme 02 Nisan 2019, 11:18
YSK Başkanı Güven’den seçim sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven 31 Mart seçimleriyle alakalı yeni açıklamalarda bulundu. Güven, itirazların olmadığı yerlerde mazbataların verileceğini söylerken, geçici sonuçların siyasi partilerle paylaşıldığını ve itiraz sürecinin devam ettiğini aktardı.

Güven'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Geçici sonuçlar siyasi partilerle paylaşıldı. Dünden itibaren de itiraz süreci başladı devam ediyor. İlçe il seçim kurullarımız itirazlar üzerine olursa itiraz kararlarını verecekler. Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kuruluna itiraz süresi var ilçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında 1 günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içinde itirazlara karar verecekler sonra 3 gün içinde isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek. İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek tabii.''