Son dakika... Başkan Erdoğan'dan Ankara'da balkon konuşması

Son dakika... Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yapıyor. Başkan Erdoğan, "Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar buyursunlar, bakalım nasıl yönetecekler, göreceğiz" dedi. Siz değerli kardeşlerimden bir şeyi rica ediyorum. Sakın ha, küsmek, kırılmak… 'Ya biz bu neticeyi beklemiyorduk' Sakın böyle bir şeye gerek yok. Yüzde 52 oy almış bir partimiz var. Bu seçimin birinci partisi AK Parti. Diğerleri düşünsün" ifadesini kullandı. Başkan Erdoğan, 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandıklarını kaydetti.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2019, 00:48 Güncelleme 01 Nisan 2019, 02:19
Son dakika... Başkan Erdoğan’dan Ankara’da balkon konuşması

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan açıklamanın hemen ardından Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden özel uçakla Ankara'ya hareket etti. Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla genel merkez önünde toplanan partililer, burada kurulan dev ekrandan seçim sonuçlarını izlerken yapılan müzik yayınına da eşlik etti. Esenboğa Havalimanı'nda toplanan vatandaşlarca sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, parti genel merkezine hareket etti. Balkona çıkan Başkan Erdoğan kendisini bekleyen vatandaşlarla birlikte 'Bizimkisi bir aşk hikayesi' şarkısını söyledi.

Başkan Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yapıyor.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:
Aziz milletim, sevgili Ankaralılar sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Desteğiniz, kardeşliğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda rukuda ve sacdede eğiliriz. Başka bir yerde asla. Milli iradenin dışında bir güç tanımadık.

"24 HAZİRAN'A YAKIN OY ALDIK"
AK Parti olarak 3 kasım 2002 seçimlerinden bu yana kadar girdiğimiz tüm seçimlerden bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükranlamı sunuyorum. Milletimiz bizi sandıkta birinci yaptı. Milletimiz bizi 15. kez birinci yaptı. Cumhur İtitfakının oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakındır. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma özellikle Kürt vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar girdiğimiz seçimlerden ve halk oylamalarından bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15'inci defa sandıktan birinci yaptı. AK Parti olarak tek başımıza veya Cumhur İttifakı ile seçime girdiğimiz yerlerde 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık.

Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur.

Bu da ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56'sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? AK Parti iktidar mı? Dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız? Ve bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek yine bundan sonra aynı şekilde devam edeceğiz. Cumhur İttifakı'nın oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunmaktadır. Hem AK Parti, hem MHP ile birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı olarak bizi sandıkta birinci yapan milletime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Bahçeli'ye ve bu partiye gönül vermiş bütün kardeşlerime Cumhur İttifakına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu özellikle ifade etmek istiyorum. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma özellikle de Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu bölgemizin seçim sonuçları; Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir.

"YİNE KENDİMİZDE ARAYACAĞIZ"
Büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde seçmenlerimizin teveccühü ile göreve gelen tüm belediye başkanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

Demokrasinin ilk basamağı olarak gördüğümüz mahallelerimizde, ve köylerimizde seçilen muhtarlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum.

Bu seçimde arzu ettiğimiz neticelerinde alamadığımız yerlerdeki tek sebebi milletimize kendimizi anlatamamış olmamız olarak görüyorum. Sadece 50 günlük resmi kampanya döneminde 59 il ve 43 ilçe mitingiyle, 9 TV ve sosyal medya programıyla milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içinde olduk. Buna rağmen eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda arayamayız, yine kendimizde arayacağız.

Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Şu anda YSK, neticeleri açıklayacak. Açıkladığı zaman veya açıklayacağı ana kadar itirazlarımız varsa bu itirazlarımızı yapacağız nerede olursa olsun. Netice alırız veya almayız. Önemli değil, niye? Kardeşlerim şunu unutmayın, her olanda hayır vardır.

"NASIL YÖNETECEKLER GÖRECEĞİZ"
Önümüzdeki dönem, hem partimiz hem ülkemiz için daha hayırlıya ve daha iyiye doğru bir değişim dönemi olacaktır. Cumhur İttifakı'nın oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunmaktadır. Biz siyaseti milletle inatlaşma, milleti küçümseme, tahkir etme değil, ülkeye ve millete en iyi hizmetleri getirme aracı olarak görüyoruz. Yalan dolan vaatlerde bulunanlar nasıl yönetecekler göreceğiz.

Şu anda Ankara'da bakıyorsunuz ilçelerin çoğu AK Parti'de, Cumhur İttifakı'nda. Şu anda İstanbul'da mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı'nda veya başa baş. Bu ne demektir? Yine halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri yine AK Parti'ye vermiş. Bunların üzerinde duracağız, iyi çalışacağız. Milletimizle arasındaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan, bunun hesabını sormak da dahil gereken her gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Onun için hep söylediğim gibi; şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha büyük değildir. Türkiye'den daha öncelikli değildir. partimizden daha önemli de değildir. buna dikkat edeceğiz. Hepimiz davamıza, ülkemize ve milletimize ettiğimiz hizmetler oranında güç ve yetki sahibiyiz. Bu oranda değerliyiz.

"DEĞİŞİM DÖNEMİ OLACAKTIR"
Hayatın bir gerçeği olan değişimin sürekliliğini öncelikle kendi içimizde gerçekleştirmeden ülkemizi aynı istikamete yönlendiremeyiz. Önümüzdeki dönem hem partimiz hem ülkemiz için daha hayırlıya doğru bir değişim dönemi olacaktır. 4,5 yıl seçim yok. Ne yapacağız? Hem ulusal hem uluslararası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız, kilitleneceğiz. Ve ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Kiminle? Milletimle, sizlerle beraber.