Mersin seçim sonuçları: 31 Mart Mersin ilçeleri yerel seçim sonuçları ve oy oranları! Hangi parti kazandı?

Mersin yerel seçim sonuçları, günün en çok aranılanları arasında. 31 Mart yerel seçimleri için Mersinliler sandık başına gitti. Saat 17.00'de sona eren oy kullanma işleminin ardından seçim sonuçları araştırılmaya başlandı. Mersin seçim sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde. Peki, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Mersin'de hangi parti kazandı? İşte ilçe ilçe Mersin yerel seçim sonuçları...

Giriş Tarihi 31 Mart 2019, 18:02 Güncelleme 31 Mart 2019, 19:35
Mersin seçim sonuçları: 31 Mart Mersin ilçeleri yerel seçim sonuçları ve oy oranları! Hangi parti kazandı?

İÇİNDEKİLER

31 Mart Mersin yerel seçim sonuçları açıklanıyor. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler ve Genel Seçimlerinde milyonlar sandık başına gitti. Mersin'de oy kullanma işlemleri 08.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Toplam 13 ilçenin yer aldığı Mersin'de oy kullanan vatandaşlar seçim sonuçlarını araştırmaya başladı. Mersin seçim sonuçları, takvim.com.tr tarafından anlık olarak takip ediliyor. Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir seçim sonuçları hangi parti kazandı? İşte 31 Mart Mersin yerel seçim sonuçları...

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

31 MART MERSİN YEREL SEÇİM SONUÇLARI

MERSİN İLÇE İLÇE SEÇİM SONUÇLARI

Mersin ilçelerinin seçim sonuçları tam olarak açıklandığında aşağıdaki liste güncellenecektir.

Akdeniz:

Anamur:

Aydıncık:

Bozyazı:

Çamlıyayla:

Erdemli:

Gülnar:

Mezitli:

Mut:

Silifke:

Tarsus:

Toroslar:

Yenişehir:

2014 MERSİN YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2014 Mersin yerel seçim sonuçları, binlerce kişi tarafından merak ediliyor. İşte 2014 Mersin yerel seçim sonuçları...

MHP: % 32

CHP: % 28,3

AK PARTİ: % 28

BDP: % 9,6

SP: % 0,6

2009 MERSİN YEREL SEÇİM SONUÇLARI

CHP: % 31,00

MHP: % 25,10

AK PARTİ: % 21,30

DTP: % 17,50

DSP: % 3,70

MERSİN HAKKINDA

Mersin (İçel), Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan, 15.620 km2 yüzölçümüne sahip olan ve en kalabalık onuncu şehirdir.

Antik kaynaklara göre eski çağlarda Mersin şehri, ticaretin yoğun olarak geçtiği bir şehirdi. Ticaret o kadar güçlüydü ki Mersin şehri kendi adına para bile bastırıyordu.

Roma İmparatoru Hadrianus'dan adını alarak Hadrianopolis adıyla bir süre anıldı. Roma devlet adamı Marcus Cicero 620-621 yıllarında Mersin şehrinin valisi oldu.

7. yüzyılda Araplar'ın yaptığı seferler sonucu fethedilen Mersin şehri, ardından sırasıyla Tolunoğulları, Bizanslılar, Ermeni Krallığı, Memlükler ve Ramazanoğulları Beyliği tarafından fethedlidi.

1517 yılında Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine giren şehir, Amerika İç Savaşı esnasında bölgenin yüksek miktarda talep ettiği pamuk ihtiyacını önemli bir şekilde karşıladı ve pamuğun büyük bir ticaret malı olmasını sağladı. Demiryolu ile getirilen pamuk, deniz yoluyla ihraç edildi.

1918'de imzalanan Sevr Antlaşması ile Mersin şehri, Fransız ve İngiliz askerleri tarafından işgal edildi. Milli Mücadele yıllarında 1920'de Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği Türk ordusu tarafından işgalcilerden geri alınan şehir 1924 yılında il olarak ilan edildi.

Günümüzde şehir tarihi ve turistik bölgelerinden dolayı turistlerin uğrak noktalarından birisi haline gelmiştir. Deniz ticareti konusunda hayata geçirilen GAP projesi ile Mersin Limanı, Türkiye'nin en büyük limanı oldu.