Devlet Bahçeli'den Mersin'de önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Mersin mitinginde halka hitap etti. Bahçeli, "Cumhur İttifakı kararın çoktan vermiştir, tarafını belirlemiştir. Cumhur İttifakı Türk milletinden taraftır, milli kimlikten yanadır, Mersin'in yanındadır." dedi.

Giriş Tarihi 28 Mart 2019, 18:23 Güncelleme 28 Mart 2019, 21:01
Devlet Bahçeli’den Mersin’de önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlik, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceğe sürükleneceksiniz. Ya kardeşliğin devamını isteyeceksiniz ya da ağır bir yıkımı göze alacaksınız. Cumhur İttifakı kararını çoktan vermiştir, tarafını belirlemiştir. Cumhur İttifakı Türk milletinden taraftır, milli kimlikten yanadır, Mersin'in yanındadır. Barışmak, kucaklaşmak için fırsat arayan vatandaşlarımı Türkiye ve Türk milleti değerleri etrafında buluşmak için Cumhur İttifakı'na davet ediyorum." dedi.

Bahçeli, partisi tarafından eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Partililerin, "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganı üzerine, "Cumhur İttifakı'nda tek yanlı slogan yoktur" uyarısında bulunan Bahçeli, belediye başkan adaylarına destek istedi.

Bahçeli, yerel seçimlerin ülkeye, millete, demokrasiye, milli birlik ve bekaya hayırlı sonuçlar getirmesini dileyerek, Adana ve Osmaniye'nin ardından Mersin'de de muhteşem bir coşkuya şahit olduğunu aktardı.

Yerel seçimlere katılımın yüksek olmasının hem demokrasinin istikrarı hem de milli irade açısından tarihi önemde olduğunu vurgulayan Bahçeli, 31 Mart'ta muhakkak oy kullanılıp, sandık güvenliğine de azami dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhur İttifakı'nın masa başında kurulan bir ittifak olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı çıkara, al ver sürecine dayalı bir ittifak değildir. İttifakımızın duruşu, iradesi, mayası, hamuru, ahlakı sağlamdır. Hedefleri sarsılmaz düzeydedir. Türk milletinin sinesinden doğup sevdasıyla yoğurulan şuurun adıdır Cumhur İttifakı. 15 Temmuz gecesi milli direniş ve devleşen mücadele sonucunda yükselen ruhun unvanıdır Cumhur İttifakı. 7 Ağustos Yenikapı dirilişi, 16 Nisan halk oylaması doğruluşu, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin duruşuyla Türkiye'nin aydınlık ufkudur Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı uyanan tarihin müjdesidir. Cumhur İttifakı uyanış, yaşayan milli his ve heveslerin kırılmaz mukavemetidir. Bir yandan Türkiye'nin kuyusunu kazmaya çalışan mihraklar, diğer yanda Türkiye'nin top yükün kurtuluş ve yükselişine hizmet eden Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı, Türkiye'dir, Türk milletinin ruh köküdür, Mersin'in hayallerini gerçeğe dönüştürecek karar ve iradedir."

Bahçeli, vatandaşlardan Cumhur İttifakı ile yürümesini ve ittifaka destek vermesini istedi.

Tarihi bir seçim yapılacağına dikkati çeken Bahçeli, "31 Mart'ta milli bekamız üzerindeki sis perdesini yırtıp atacaksınız. 31 Mart'ta Türkiye'nin istikbal ümidi, güvenlik zırhı, milli birliğinin güvencesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tescil edeceksiniz. Yalnızca belediye başkanı seçmeyeceksiniz aynı zamanda Türkiye'nin üzerindeki hain planları silip atacaksınız. Yalnızca belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarları belirlemeyeceksiniz. Aynı şekilde küresel ve bölgesel oyunları elinizin tersiyle iteceksiniz." dedi.

Bahçeli, Mersin'i daha da büyütmek ve geliştirmek istediklerinin altını çizerek, "Dedikoduyla geçirecek vakit yoktur. Nitekim vakit Mersin'in huzur vaktidir. Siyasi ayak oyunlarıyla Mersin'i meşgul etmeye kimsenin hakkı yoktur. Nitekim Mersin güçlendikçe güçlenecek, yükselişinin önüne hiç kimse geçemeyecektir." ifadesini kullandı.

"İTTİFAKIMIZ ZALİMLERE KARŞI CUMHURUN İRADESİDİR"
Cumhur İttifakı'nın gönülleri buluşturduğunu bildiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı gayeleri birleştirdi, geleceğimiz belirledi. AK Parti ile 30 büyükşehirde ittifak yaptık. Bunlardan birisi de Mersin'dir. Bu kentimizde ittifakımızın ruhuyla hareket eden AK PartiI'li kardeşlerime içtenlikle teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 51 ilin 17'sinde ittifak kurduk. 519 metropol ilçenin 431'inde, 403 ilçenin 36'sında, 386 beldenin 33'ünde Cumhur İttifakı'nın çatısı altında buluştuk. Cumhur İttifakı, daha mutlu ve huzurlu bir Mersin'e doğru yol alıştır. Daha zengin, daha kaygısız bir Mersin'e yöneliştir. Daha adil, daha hakkaniyetli bir döneme başlangıçtır. İttifakımız zalimlere karşı cumhurun iradesidir. İttifakımız zulme ve zorbalığa karşı milletin dirayetidir. İttifakımız korkaklara ve kanunsuzlara karşı cesurların dik duruşudur. İttifakımız bütünüyle parçalanmaya, bölünmeye ayrılmaya, kopuşa karşı milli kenetlenmenin, milli kucaklaşmanın temini ve takviyesidir. Yöresi, kökeni, mezhebi ve anasının dili ne olursa olsun her Türk vatandaşı Cumhur İttifakı'nın doğal ve meşru bir varlığıdır. Biz hiç kimsenin doğdu yeri merak etmeyiz. Hiç kimsenin kökenine ve yöresel niteliklerine bakmayız. Milletimizin her evladını, Mersin'de yaşayan her kardeşimi Allah'ın bir lütfu sayarız, böyle görürüz. Bayrak sevgisi var mı, buna bakarız. Vatan sevgisi var mı, buna odaklanırız. Ezana hürmet var mı buna dikkat ederiz. Millete mensubiyet bilinci var mı, bununla ilgileniriz. Milli birliği sorgulatmayacak, milli ruhu sakatlatmayacak farklılıkları zenginlik kabul ederiz. Bölücülük düşmanımızdır. Bölücüler iki cihanda da yakalarından tutacağımız millet hasımlarıdır."

"ARTIK KARAR ANI GELMİŞTİR"

Bahçeli, gelişmelerin gelecek dönemin taraflarını netleştirdiğini vurgulayarak, artık herkesin tarafını belli etme zamanının geldiğini bildirdi.

"Bir yanda ihanet ve iş birlikçi çıkar çevrelerinin ittifakı vardır, diğer yanda milletini karşılıksız seven Cumhur İttifakı" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bir yanda Türkiye'den intikam almaya niyetli mihraklar vardır, diğer yanda bin yıllık kardeşliğe yemin etmiş Türk milleti. Bir yanda varlıklarımızı sömürmeye hazırlanan küresel odaklar vardır, diğer yanda hakkaniyet ve adaleti savunan vatan evlatları. Bir yanda siyasi ikbal ve menfaat için tahrik edenler vardır, diğer yanda Türkiye'ye talip olan Cumhur İttifakı. Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır. Ya birlik, beraberlikten yana olacaksınız ya da gerilim ve kavga dolu bir geleceğe sürükleneceksiniz. Ya kardeşliğin devamını isteyeceksiniz ya da ağır bir yıkımı göze alacaksınız. Cumhur İttifakı kararını çoktan vermiştir, tarafını belirlemiştir. Cumhur İttifakı Türk milletinden taraftır, milli kimlikten yanadır, Mersin'in yanındadır. Barışmak, kucaklaşmak için fırsat arayan vatandaşlarımı Türkiye ve Türk milleti değerleri etrafında buluşmak için Cumhur İttifakı'na davet ediyorum. Kimler ve hangi karanlık güçler, hangi oyunları tertip ederlerse etsinler, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsinler bilecekler ki Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Milli devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ebedi yurdumuzdur. Al bayrağımız bağımsızlığımızın, egemenliğimizin sembolüdür. Türkçemiz, bizleri bir arada tutan resmi dilimizdir. İstiklal Marşımız, kahramanlık destanıdır. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ülküsüdür. Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliğini Cumhur İttifakı ile koruyacaktır."

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın bu değerleri muhafaza etmeye yeminli olduğunu bildirdi.

Vatanın herkesin olduğunu bildiren Bahçeli, "Türkiye'mizin bir yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimiz için milli bir görevdir. Herkes üstüne düşen sorumluluğu, siyasi hesapları bir kenara bırakarak yerine getirmelidir. Aksi halde yarın çok geç olacaktır. Buradan her zaman olduğu gibi çağrımı tekrarlıyorum. Gün birleşme günüdür. Gün dayanışma günüdür. Cumhur İttifakı'nın gönlünde herkese yer vardır. Cumhur İttifakı'nın yüreği herkesi kucaklamaya yetecektir. Cumhur İttifakı Mersin'in ve memleketimizin her evladına kucağını açmaktadır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP Genel Başkanı kalkmış bize milliyetçilik anlatıyor. Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası üzerinden yalan üstüne yalan konuşuyor. Milli silah sanayisinden rahatsız, çünkü Tank Palet Fabrikası'nda yapılacak silahlar YPG'yi vuracak, çünkü burada üretilen silahlar PKK'yı hedef alacak. Korkusu budur, kaygısı budur, telaşı bu yüzdendir." dedi.

Bahçeli, CHP'ye oy veren vatandaşların yalanlara kanmamasını, istismara aldanmamasını istedi.

Bugünkü CHP yönetiminin "zillete" düştüğünü belirten Bahçeli, "Bugünkü CHP yönetimi, Türkiye muhaliflerinin esaretine girmiştir. Bugünkü CHP yönetimi PKK'nın eline geçmiştir. Atatürk'ün CHP'si nerede, bugünkü CHP nerededir? Sözde Kürdistan'a oy veren bu CHP'dir. Terör örgütleriyle iltisaklı kişileri belediyelere taşımaya amaçlayan bu CHP'dir. HDP ile pazarlık yapıp belediyeleri peşkeş çekmeye çalışan bu CHP'dir." diye konuştu.

Bahçeli, CHP yönetimine eleştirilerini sürdürerek şöyle devam etti:

"PYD/YPG'ye 'vatanlarını koruyan örgüt' diyen bu CHP'dir. PKK'lılara 'arkadaş' diyen bu CHP'lilerin ipotekli başıdır. 'YPG bize mi saldıracak?' diyen bu CHP'nin icazetli genel başkanıdır. CHP Genel Başkanı kalkmış bize milliyetçilik anlatıyor. Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası üzerinden yalan üstüne yalan konuşuyor. Milli silah sanayisinden rahatsız, çünkü Tank Palet Fabrikası'nda yapılacak silahlar YPG'yi vuracak, çünkü burada üretilen silahlar PKK'yı hedef alacak. Korkusu budur, kaygısı budur, telaşı bu yüzdendir. Ancak çabası boşunadır. Kılıçdaroğlu'nun maskesi düşmüştür. İhanet senaryosundaki rolü kabusa dönmüştür. Silah konusunda muhasım odakların eline bakılsa memnun olacak. ABD'nin tutsağı olunsa havalara uçacak. Türkiye sevgisi kalmamış, millete aidiyet hissi sıfıra inmiş."

"DEMOKRAT PARTİLİ HÜLLE GİRİŞİMLERİNE MÜSAADE ETMEYİN"
"Kılıçdaroğlu'nun milliyetçilikten bahsettiğini, freninin tutmadığını ve ülkücü olduğunu da iddia ettiğini" vurgulayan Bahçeli, "Keşke olsaydı, keşke ülkümüzden feyizlenseydi. Geçmiş olsun, zillete düştü düşeli bırakın milliyetçiliği, milliliğinden bile eser kalmadı." diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu milliyetçi olursa dünya tersten döner, ülkücü olursa güneş batıdan doğar." diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugünkü CHP yönetimi, denizdeki balığın karada komisyonculuğunu yapacak kadar fütursuzdur. Bugünkü CHP yönetimi, denizden geçeyim derken çayda boğulacak kadar fikirsizdir, kabiliyetsizdir. Bugünkü CHP ve İP yönetimi, düştükleri denizde çoktan HDP, PKK, FETÖ yılanına sarılmışlardır. Deniz dalgasız, gemi dümensiz, CHP ve İP yönetimi yalansız olmaz, yalansız duramaz. Bunlar bozguncudur, fesat yuvasıdır. CHP'ye oy veren kardeşlerim, gelin bu zillet ehlilerinden vazgeçin. CHP'ye oy veren kardeşlerim, gelin bu Kılıçdaroğlu'na haddini bildirin. İP'e oy veren kardeşlerim, yeterince istismar edildiniz, yeterince meşgul edildiniz, yeterince siyasi kumpaslara mahkum edildiniz. Gelin Cumhur İttifakı'nda buluşalım. Gelin komplolardan, komploculardan birlikte hesap soralım. İradenizi çalmaya heves edenlere, Demokrat Partili hülle girişimlerine müsaade etmeyin. Mersin'in bereket ve birliği olan cumhurun iradesine birlikte güç verelim."

"BEKA SORUNUNA YÜZÜMÜZÜ DÖNEMEZDİK"
Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün risk altında olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Uyanık olunuz, bekamız tehdit çıkmazındadır. Yedi düvelin gözü üzerimizdedir. Yedi başlı emperyalizm canavarının eli aramızda, fitnesi içimizdedir. Her yolu deniyorlar. Her vasıtayı kullanıyorlar. Her yolu mübah sayıyorlar. Maksatları Türkiye'yi bölmektir. Maksatları milleti birbirine düşürüp kırdırmaktır. Hain terör örgütü PKK'yı bunun için besleyip destekliyorlar. YPG'yi silahlandırıp önünü açmaları da bu sebepledir. Yıllarca devletin ve toplumsal hayatın hücrelerine kadar nüfuz eden FETÖ'nün arkasında durmaları boşuna değildir. 15 Temmuz işgal ve ihaneti, Türkiye'yi yıkmak için planlanmıştı. Milletimize kastedildi. Türkiye çembere alındı. Zalimler karadan, havadan, denizden ülkemizi kuşattı. Hain kalkışma sonucunda 251 vatan evladı maalesef şehit edildi, 2 bin 193 kardeşimiz yaralandı. Gelişmeler karşısında, Türkiye'nin ağır ve şiddetli beka sorununa yüzümüzü dönemezdik."

"ZİLLET İTTİFAKI SİSTEM KARGAŞASI ÇIKARMAK İSTİYOR"
Bahçeli, 15 Temmuz'dan sonra hükümet etme sistemiyle ilgili kutuplaşmanın devamına rıza gösteremeyeceklerini aktararak, "Muhtemel krizlerin önüne geçmeliydik. Muhtemel darbe hazırlıklarını kaynağında kurutmalıydık. Bir olmalıydık, iri olmalıydık, diri durmalıydık. Biz hep bunu söyledik, sürekli bunu savunduk. Vakit kaybına tahammül yoktu. Oyalanmak, ülkemizin aleyhine olacaktı. Bu ülke için yeminimiz vardı, vazgeçilmeyecekti. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyerek devletteki çift başlılığı giderelim istedik. Kriz ve kaosa karşı el birliği, güç birliği, fikir birliği içinde karşı koymayı kararlaştırdık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi böyle tesis ve tecelli etti. 31 Mart'ta yeni hükümet sistemine müzahir, Mersin'in huzuruna muvafık yerel yönetimlerin varlığı tarihi bir mecburiyettir. Milli beka için bu büyük bir zorunluluktur. Çünkü zillet ittifakı, sistem kargaşası çıkarmak istiyor. Rejim bunalımından çıkar umuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın tarih yazmaya hazır olduğunun altını çizen Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye'yi zafere taşımaya ant içmiştir. Alnımız aktır, vicdanımız paktır, elbette Mersin yükseklere layıktır." şeklinde konuştu.

"OYUNUZU VERİN, ŞER OYUNUNU BOZUN"
Bahçeli, vatandaşlardan Cumhur İttifakı'na destek vermelerini isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunuzu verin, şer oyununu bozun. Oyunuzu verin, zilleti pişman edin. 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyenlerin, PKK'ya, FETÖ'ye umut bağlayanların sandıkta işini bitirin. Zillet İttifakı'na PKK destek istiyor, FETÖ yardım dileniyor. Türkiye'ye ve Mersin'e şaşı bakan, ters yaklaşan, art niyetli planlar yapan kim varsa CHP'nin, İP'in, HDP'nin yanında duruyor. Kürt kökenli kardeşlerim, tuzakları birlikte bozalım. Fitnecileri, bozguncuları, kandan nemalanan teröristleri beraberce ademe mahkum edelim. Cumhur İttifakı'nın çatısı altında hep beraber kucaklaşalım."

Bahçeli, "Kime oy vereceğim belli değil, kararsızım" diyen vatandaşlara da birlik olma çağrısı yaparak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin kurtuluşu için Cumhur İttifakı'nda buluşalım. Genç kardeşlerim, ilk kez oy verecek evlatlarım, birlikte yürüyelim, Cumhur İttifakı'nda sözleşelim. Ya zulme, istismara ve alçaklığa göz yumarak 'zillete tamam' diyeceksiniz. Ya da Cumhur İttifakı'yla birleşip kendinize yeni ve aydınlık bir sayfa açacaksınız. Biz inançlı kadrolarımızla ittifak kurduk. İttifakımız, korkaklara karşı cesurların, ahlaksızlığa karşı namus timsallerinin, talana ve yalana karşı ahlakın, hainlere, eli kanlı teröriste, onlarla iş birliği yapan zillete karşı milli bir ittifaktır. Cumhur İttifakı, en samimi ve saf duygularla mukaddesatımıza sahip çıkanların irfanlı ve inançlı bir ittifakıdır."