Başkan Erdoğan'dan şehit eşine saygısızlığa sert tepki: Yargı süreci başlatılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Zillet İttifakı'nın CHP'li Adana adayı Zeydan Karalar'ın şehit eşine karşı yaptığı büyük saygısızlığa karşı yargı sürecinin başlayacağını açıkladı. Erdoğan, "Bunlar için insanın hele hele şehitlerin değeri hiç yok. Öyleyse benim vatandaşım orada kalkıp da hanım kardeşimize saygısızlık yapacağı yerde kendi belediye başkan adaylarına haddini bildirmesi gerekirdi. Burada bir yargı sürecini de başlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Mart 2019, 23:57 Güncelleme 28 Mart 2019, 00:41
Başkan Erdoğan’dan şehit eşine saygısızlığa sert tepki: Yargı süreci başlatılacak

İÇİNDEKİLER


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Zillet İttifakı'nın CHP'li Adana adayı Zeydan Karalar'ın şehit eşine karşı yaptığı büyük saygısızlığa karşı yargı sürecinin başlayacağını açıkladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada; "Sen önce bu yarışmanın içerisinde bulunan bir hanımefendiye hakaret edemezsin, bu şekilde saygısızlık gösteremezsin. Adana'da benzer bir şey oldu. Bir şehit eşine bu ahlaksızlık yapıldı. Bu yenilir yutulur bir şey değil. Öncelikle şehidimizin eşine geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Cesaretinden ötürü kendisini ayrıca tebrik ediyorum.




YARGI SÜRECİ BAŞLAYACAK
Bu adamların ruh köklerinde bu sakatlık var. Bunlar hiçbir zaman terbiye tarlasından geçmemişler. Bunlar için insanın hele hele şehitlerin değeri hiç yok. Öyleyse benim vatandaşım orada kalkıp da hanım kardeşimize saygısızlık yapacağı yerde kendi belediye başkan adaylarına haddini bildirmesi gerekirdi. Burada bir yargı sürecini de başlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU
Millet İttifakı'nın CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'a, şehit ailelerine verdiği yemekte bir şehit eşi tepki gösterdi.

Karalar, bir otelde verilen yemekte şehit aileleriyle bir araya geldi.

2016'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in eşi Gülcan Demiryürek, Zeydan Karalar'ın konuşma için kürsüde bulunduğu sırada ayağa kalkarak tepki gösterdi.

HDP İLE YAPILAN İTTİFAKA SERT TEPKİ!
Demiryürek, çukur olaylarında eşinin şehit olduğunu belirterek, "Bu hendekler yapılırken ses çıkarmayan insanlarla şu anda birlikte olmanız bunu nasıl açıklayabilirsiniz? Benim kızım şu anda babasız ve bunca şehidin çocukları babasız. Bana bunun açıklamasını yapar mısınız? Bizi hangi yüzle buraya davet ettiniz?" diyerek salondan ayrıldı.

Salonda bulunan bazı partililerin şehit eşine hakaret etmesi üzerine Karalar, "Boşver boşver, onlar zaten provokasyon için gelmişler." cevabını verdi.

Demiryürek'e partililerin hakaret etmesi nedeniyle bazı şehit aileleri de salonu terk etti.