Son dakika: Yeni Zelanda'daki saldırıda 3 Türk vatandaşı yaralandı

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki saldırıda yaralananlar arasında 2 Türk vatandaşının da bulunduğunu açıkladı. Çavuşoğlu yaralanan vatandaşlarımızın hayati tehlikesinin bulunmadığını aktardı. Öte yandan Gaziantep mitinginde konuşan Başkan Erdoğan saldırıda 3 Türk vatandaşının yaralandığını açıkladı.

Giriş Tarihi 15 Mart 2019, 13:23 Güncelleme 15 Mart 2019, 16:08
Son dakika: Yeni Zelanda’daki saldırıda 3 Türk vatandaşı yaralandı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Zelanda'da yaşanan katliama ilişkin soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, saldırıda 2 Türk vatandaşının da yaralandığını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
Saldırıdan basın yayın organları ve siyasetçiler de sorumludur. Avrupa ülkelerinden Müslümanlar'a ve dinimize karşı nefret dilini ifade özgürlüğü ve demokrasi olarak nitelendirmemeleri ve önlem almaları gerektiğini hatırlatmak isterim. İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok.

BELÇİKA'DA GÖRÜLEN PKK DAVASI
Türkiye'deki bir iddianame ile ilgili yorum yapmanız doğrudan yargıya müdahale anlamına gelir. Belçika'da yargının PKK terör örgütü ile ilgili verdiği kararları ibretle izliyoruz. Belçika'daki yargı PKK'yı aklamak için yollar arıyor.

VİZE SERBESTİSİ
Vize serbestisi ile ilgili 6 kriter kaldı.

GÜMRÜK BİRLİĞİ
Avrupa Birliği ülkelerinin yarısından çoğu Gümrük Birliği'ndeki değişikliklerden Türkiye'nin yararlandığından daha çok yararlanacaktır.

Türkiye ile imzalanan anlaşmalara sadık kalınması gerekiyor.



BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI: 3 VATANDAŞIMIZ YARALI
Gaziantep mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Şimdi bu vesileyle, bugün maalesef Yeni Zelanda'da yaşanan hadisede İslam karşıtı katiller ellerine silahlarını alıp Cuma namazı için toplanan Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Ve 49 kardeşimiz orada şehit oldu. Bunların dışında da 3 tane Türk var. Kendisiyle görüştüm. Cumhurbaşkanı ile de görüştüm. Bu alçak bir de bildiri yayınlamış. Bu bildiride Müslümanları, ülkemizi, milletimizi ve şahsımı da hedef alıyor" ifadelerini kullandı.