Kılıçdaroğlu "farklı düşünce" dediği ihanet bildirisine sahip çıktı

Her fırsatta terör örgütleriyle yakın temas içinde olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’nın ağzıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni katil ilan eden ihanet bildirisine imza atan akademisyenleri savundu. Kılıçdaroğlu, hendek terörüne destek veren ihanet bildirisini “farklı düşünce” olarak yorumladı.

Giriş Tarihi 14 Mart 2019, 14:43 Güncelleme 14 Mart 2019, 14:43
Kılıçdaroğlu farklı düşünce dediği ihanet bildirisine sahip çıktı

İÇİNDEKİLER


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yürüttüğü hendek terörüyle sözde öz yönetim ilan etmeye çalışan terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan operasyonlardan rahatsız olan ve örgüt ağzıyla yazılan ihanet bildirisine imza atan akademisyenlere sahip çıktı. Söz konusu skandal bildiriyi "farklı düşünce" olarak yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Farklı düşünmek zenginliktir. Hepimiz aynı şeyi düşünürsek ülke nasıl ilerleyecek?" dedi.

Bu akademisyenlerin "farklı düşündükleri için" görevden uzaklaştırıldıklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Farklı düşünmek zenginliktir. Hepimiz aynı şeyi düşünürsek ülke nasıl ilerleyecek?" diye konuştu.

Bin 128 kişinin altına imza attığı ihanet bildirisini "farklı düşünce" olarak yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Birileri farklı bir şeyler söyleyecek. Oturup tartışacağız. İstişare yapacağız. Hangisi doğrudur, hangisi yanlıştır diye konuşacağız." sözlerini kullandı.



İHANET BİLDİRİSİ NE SÖYLÜYORDU?
Terör örgütü PKK'nın Sur, Silvan, Nusaybin ve Cizre gibi yerlerde yürüttüğü hendek terörüne karşı başlatılan terörle mücadele operasyonlarından rahatsız olan bin 128 akademisyen, devleti "katliam yapmakla" suçlayan skandal bir bildiriye imza atmıştı.

Türkiye'nin bir bölümünü silah zoruyla kendi yönetimi altına alarak öz yönetim ilan etme çabasındaki terör örgütü PKK'nın ağzıyla hazırlanan bildiride Türkiye'nin Kürt halkına karşı bir operasyon gerçekleştirdiğine ilişkin algı oluşturulmaya çalışılmıştı.