Başkan Erdoğan'dan Ankara Yenimahalle'de önemli açıklamalar

Ankara Yenimahalle'de halka hitap eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan,"Biz başarıyı ödüllendirirken muhalefet ne yaptı? Tencere yuvarlandı kapağını buldu. Bay Kemal gitti kendisi gibi birini buldu. Sürekli kaybeden birini aday yaptı. Alengirli işlere bulaşan zatı adayımız diye Ankara'ya dayattılarNabza göre şerbet veren, Doğu'da bölücü, Batı'da Atatürkçü, Ankara'da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular." dedi. Başkan Erdoğan"Bay Kemal, siz bu ezan düşmanlarıyla berabersiniz. Meral Hanım, siz ezan düşmanlarıyla berabersiniz. HDP'yi zaten söylememe gerek yok. Üzülüyorum ki Saadet de onlarla beraber." diyerek sert çıktı.

Giriş Tarihi 14 Mart 2019, 15:22 Güncelleme 14 Mart 2019, 16:34
Başkan Erdoğan’dan Ankara Yenimahalle’de önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Yenimahalle'de halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Emekçi kardeşlerimi buradan selamlıyorum. Bilkent Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptım. 3 bin 700 yataklı bir hastane. "Türkiye'yi yükselteceğiz" dedik. 24 Haziran'daki desteğinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.


BELEDİYECİLİKTE SEMBOL BİR İSİM
Veysel Tiryaki kardeşimi tanımak için Altındağ yeter. 3 dönem kuralı sebebiyle dördüncü dönem orada aday yapmadık. Şimdi artık hizmetin ihtiyacı olduğu önemli ilçelerden biri olarak bir yer değişikliğine gitmemiz lazım. Onun için de en uygun yer Yenimahalle dedik. Büyükşehir adayımız Mehmet Özhaseki'yi anlatmaya gerek de duymuyorum. Belediyecilikte sembol bir isimdir. Beş dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı. Özellikle de o çukur, kanal açıldığı Güneydoğu var ya… Oraları elden geçirdi.

BAY KEMAL ANKARA'DA KENDİSİ GİBİ BİRİNİ BULDU
Ankara'ya tecrübe yakışır. Yenimahalle'ye vizyon yakışır dedik. Peki muhalefet ne yaptı? Tencere yuvarlanır kapağını bulur. Bay kemal de büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Daha önce iki kez yenilmiş hatta geçmişte belediye başkanlığı yapmış bir yerde bile yüzde 10'u zor aşmış birini aday yaptı. Seçimden sonra CHP'nin kapısına uğramayıp, alengirli işlere bulaşan bu şahsı adayımız diye Ankaralıların karşısına çıkardılar.

HDP NEDEN ADAY ÇIKARMADI?
Neden HDP'nin Ankara'da aday çıkarmadığını millete izah etmiyorlar. Başka yerlerde adayı olan bu partinin Ankara'da aday göstermediğine açıklık getirmiyorlar? Bölücü örgütün uzantılarını CHP, sözde İYİ Parti listelerinden belediyelere sızdırmak için yaptıkları kirli pazarlıklardan söz etmiyorlar. Bunu yapmadıkları gibi bir de utanmadan her gün bize saldırıyorlar. Bunu yapmadıkları gibi bize kara çalıyorlar.

BUKALEMUN İTTİFAKI OLUŞTURDULAR
Bir bukalemun ittifakı oluşturdular. CHP'nin başındaki zat Ankara'da sürekli bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Hayda… Nerede çıktı bu? Yanındaki hanımefendi de vatan millet edebiyatı yapıyor. Fakat Bay Kemal ve hanımefendi, HDP'nin niçin destek verdiğini söylemiyorlar. Neden? Yeni mahallede bölücü örgütün uzantılarının neden aday göstermediklerini siz komşularıma anlatmıyorlar? Bu partinin niçin 920 bin nüfuslu Çankaya'da, Keçiören'de Yenimahalle'de aday göstermediğine açıklık kazandırmıyorlar?

Bölücü örgütün uzantılarını sözde CHP, İP listelerinden belediyelere sızdırmak için yaptıkları kirli pazarlıklardan hiç söz etmiyorlar. Milletin önüne çıkıp mertçe bölücü örgütün uzantılarıyla hangi şartlarda ittifak kurduklarını söylemiyorlar. Bunu yapmadıkları gibi utanmadan her gün bize saldırıyorlar. Üç ortak söz birliği etmişçesine bize kara çalıyorlar. Şahsıma ve milletimize hakaretler savuran sanatçı müsveddelerine sahip çıktığı kadar, bu millete sahip çıkmıyorlar.

HALE BAK, SIRTINI NEREYE DAYAMIŞ
Biri de çıktı ne diyor? Kadın var ya ne diyor? "Biz sırtımızı PKK'ya YPG'ye PYD'ye dayamışız" Hale bak, sırtını nereye dayamış. Biz de sırtımızı milletimize ve Allahımıza dayadık.

Ne diyor? Onlar diyor, 1 Temmuz'a kadar eğer terörle mücadele yasasını kaldırmazlarsa… Eee? Savaş kapıyı çalar. Ne oldu? Kaldırmadık, 1 Temmuz geçti. Ne oldu? Buyursunlar gelsinler, topu birden gelsin. Cudi'de bunların inlerine girdik mi? Gabar'da bunların inlerine girdik mi? Tendürek'te inlerine girdik mi? Kandil'de girdik mi?

Cumhurbaşkanınız olarak bu kardeşiniz görevde. Bu ne demektir? Devletin bütün imkanlarıyla Ankara bizim başkentimiz, bir kenara koyamayız. Ve Ankara'da büyükşehir belediye başkanımız el ele vereceğiz mecburuz, iyi çalışacağız. Yeni Mahalle önemli bir ilçemiz burayla da dayanışma içinde olacağız. Dolayısıyla cumhurbaşkanı, öbür tarafta büyükşehir, öbür tarafta Yeni Mahalle el ele verip Ankara'yı ayağa kaldırmamız lazım. Yani bugüne kadar Ankara'yı biz yönettik. Diyoruz ki devam inşallah…

BÖYLE BİR MUHALEFETİN TÜRKİYE'YE HAYRI OLUR MU?
Bugüne kadar Bay Kemal'in ağzından, bütün bu olan rezaletlere… Malum yapılar var ya, tek bir cümle işittiniz mi? Hanımefendinin bununla ilgili tek bir sözünü duydunuz mu? Saadet'in tek bir eleştirisine rastladınız mı? Ama her gün televizyondalar, her mitingde bize saldırıyorlar. En ufak meselelerde söyleyecek sözleri var, fakat Türkiye'nin bekasına dair bir cümleleri yok. Allah aşkına böyle bir muhalefet olur mu? Böyle bir muhalefetin Türkiye'ye hayrı olur mu? Ankara'ya bir katkısı olur mu? Ülkesini düşünmeyen, ilini ilçesini hiç düşünür mü? 31 Mart'ta bunlara bir destek vermek gerekmez mi? 31 Mart'ta bukalemun ittifakını sandığa gömmek gerekmez mi? 31 Mart'ta bunları siyasetten emekli etmek gerekmez mi?

CHP NEDİR? ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR
Türkiye daima iki zihniyetin, iki siyaset anlayışının mücadele anlayışı olarak geçmiştir. İlki, AK Parti'nin temsil ettiği eser yatırım siyasetidir. Diğeri ise CHP'nin temsil ettiği takoz siyasetidir. Hiçbir zaman hayırlı bir işte bunlar yoktur. Elbette istisnalar kaideyi bozmaz ama CHP'nin genel karakteri budur. Hep söylediğim gibi, CHP nedir? Çöp, çukur, çamur… Yeni Mahalle'de çöp var mı? Çukur var mı? Çamur var mı? Adeta yeni mahalle şehir olamadı yahu, hala köy köy…

Öyle size dağıtılan gülücüklere aldanıyorsanız, kusura bakmayın gülücüklerle Yeni Mahalle'yi 10 yıl uyuttular. CHP; başarısızlık, beceriksizlik, iş bilmezlik demektir.

SİZ EZAN DÜŞMANLARIYLA BERABERSİNİZ​
Bay Kemal, siz bu ezan düşmanlarıyla berabersiniz. Meral Hanım, siz ezan düşmanlarıyla berabersiniz. HDP'yi zaten söylememe gerek yok. Üzülüyorum ki Saadet de onlarla beraber. Bayrağımızı yakanlar bunlar. Bu dörtlü çete bunlarla beraber mi? Ezanımıza tahammül edemeyenler bunlar. Utanmadan CHP'nin sözcüsü 'Onlar düdükleri polise karşı öttürdüler' diyor. Siz kimi aldatıyorsunuz? Bu milleti enayi mi zannediyorsunuz?" diye konuştu. Erdoğan, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili kanunu hatırlatarak 8 Mart günü İstanbul Valisi'ne izin alıp almadıklarını sorduğunu, gösterinin izinsiz düzenlediği yanıtı aldığını söyledi. Erdoğan, "Bir işgal hareketine girmek istediler.