SON DAKİKA... İşte Uzay Ajansı'na 'hayır' diyen 138 CHP'li milletvekili

Son dakika... Türkiye'nin Uzay sanayiine girişi için mihenk taşı olan Uzay Ajansı CHP tarafından kapatılmak istendi. CHP'nin skandal girişimini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu. İşte AYM'ye dilekçe imzalayıp başvuruda bulunan 138 CHP'li milletvekili...

Giriş Tarihi 05 Mart 2019, 21:46 Güncelleme 05 Mart 2019, 21:46
SON DAKİKA... İşte Uzay Ajansı’na ’hayır’ diyen 138 CHP’li milletvekili

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin "Beka sorunu" konusunu tartıştığı şu günlerde CHP, yine çok tartışılacak bir skandala imza attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Uzay Ajansı'nın kapatılması için CHP'nin AYM'ye başvurduğunu açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un da bulunduğu 138 CHP'li milletvekili Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Milletvekilleri, 13 Aralık 2018 ve 30624 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 23 sayılı "Türkiye Uzay Ajansı" hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Son dakika olarak duyrulan bu gelişmede 138 CHP'li milletvekili AYM'ye dilekçe ve imzalarıyla başvuru yaparak Ajans'ı kapattırmak, kararı iptal ettirmek istedi.

İŞTE UTANÇ LİSTESİ
Dilekçenin CHP'li 138 milletvekillerince yapıldığı dilekçelere yansıdı. Aralarında CHP'nin yönetim kademesinde isimlerinde bulunduğu Dilekçedeki milletvekilleri şu şekilde: