Maç saatini karıştırıp 14 öğretmeni gözaltına aldıran Çermik Başsavcısı Mehmet Kıran'a HSK'dan jet soruşturma

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre halı sahadaki maç saatini karıştıran bir savcı, maçın oynanacağı tesise gelince ortalık karıştı. Tartıştığı 14 öğretmeni gözaltına aldırdığı iddia edilen savcı ile ilgili HSK inceleme başlattı.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2019, 11:50 Güncelleme 01 Mart 2019, 00:05
Maç saatini karıştırıp 14 öğretmeni gözaltına aldıran Çermik Başsavcısı Mehmet Kıran’a HSK’dan jet soruşturma

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki bir halı sahada yaşanan olayda, akşam maç saatinde halı sahaya girince olanlar oldu.

Saatleri karıştırıp 1 saat erken gelen savcının da aralarında bulunduğu takım, 10-11 saatleri arasında olan rezervasyonlarına rağmen erken maç yapmak isteyince, öğretmenlerle arasında tartışma yaşandı.

KİMLİK TESPİTİ BAHANESİYLE GÖZALTINA ALDIRDI
Halı saha yetkilisinin müdahalesinden sonra sahadan çıkarılan savcı ise emniyet ekiplerini çağırarak, sahadaki öğretmenlere kimlik tespiti yaptırdı.

1 SAAT SONRA SERBEST BIRAKILDILAR
Maç esnasında kimlikleri yanından olmadığı için öğretmenler gözaltına alınarak, şubeye götürülüp, 1 saat bekletildikten sonra serbest bırakıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak, tepkilerini dile getirdi.


*Diyarbakır Çermik Başsavcısı Mehmet Kıran

HSK İNCELEME BAŞLATTI
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Diyarbakır'da yaşanan olayla ilgili "Çermik'te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim" şeklinde konuştu.



MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK'TAN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,"Çermik'te öğretmenlerimize yönelik yaşanan olay bir öğretmen olarak bizi üzmüştür. Adalet Bakanlığımız tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması temennimizdir. Öğretmenlerimize geçmiş olsun diyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.