Son dakika: Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başkan Erdoğan, "Gelin İdlib'i güvenli hale getirelim, Münbiç'i sahiplerine teslim edelim." diyerek dünyaya çağrı yaptı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2019, 15:18 Güncelleme 23 Şubat 2019, 16:18
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Mitingi'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Dünyaya çağrıda bulunan Başkan Erdoğan, "İdlib'i güvenli hale getirelim" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;

Önümüzdeki yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Maraş'ın istiklali demek, Türkiye'nin istiklali demektir. Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır, Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır. Maraş'ı kahraman kılan şehitlerimizi, gazilerimizi selamlıyorum. Bu vesileyle Maraş dağlarında elim bir kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yad ediyorum. Maraş, hep yaptığı gibi inşallah 31 Mart'ta milli iradeye de sahip çıkacak.

30 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK BURAYA
Biz Kahramanmaraş'ı tarihinin en güzel hizmetleriyle kavuşturduk. 30 katrilyon yatırım yaptık buraya. Biz Kahramanmaraş'a aşığız çünkü. Durmayacağız çalışacağız. Şehrimizde ikinci devlet üniversitesini kurduk, yurtlar yaptık, spor salonları yaptık. Birkaç yıl içinde Kahramanmaraş'ta 1902 kişi kapasiteli yurt binalarını açıyoruz. Kahramanmaraş içinde bir millet bahçemiz var. Toplam bir milyon metrekarelik alana yapılacak millet bahçemizin proje çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş'ta 3270 konut projesini hayata geçirdik. Şehrimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, engellilerimize 3.2 katrilyon tutarında yardımda bulunduk. 13'ü hastanelerden oluşan toplam 86 tesisi Kahramanmaraş'a kazandırdık.

KAHRAMANMARAŞ'A HIZLI TREN MÜJDESİ
Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı'ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Gaziantep'e bağlantı yapıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Cek, cak ile konuşmuyorum bak, yaptık diyorum. İngiltere'de ne kadar Kahramanmaraşlı yaşıyor. 100 bin civarındaki Maraşlı ile ihracatçılarımız herhalde bu habere çok sevinecek. Maraşlı işadamlarımıza, girişimcilerimize yaklaşık 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik.

DÜNYAYA İDLİB ÇAĞRISI
Bugün Türkiye en çok insani yardım yapan ülkeler arasında ilk sıralarda. Hatta milli gelire göre ilk sırada. Ama biz bu fedakarlığı ila nihaye yapacak değiliz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerini özlüyor. Vatanlarına dönmek istiyorlar. Yarım milyon Suriyeli Münbiç'e dönmek için güvenli olmasını bekliyor. Gelin İdlib'i güvenli hale getirelim.

Dünya ve Avrupa'ya sesleniyorum, gelin Türkiye'nin çabasına destek olun. Suriye halkı açısından DEAŞ ile YPG'nin hiçbir farkı yoktur. Terör örgütleri Suriye sınırımızın öte tarafından saldırmaya başladıklarında yanımızda kimseyi bulamadık. Güya müttefiklerimiz bırakın destek olmayı hava savunma sistemlerini söküp götürdüler. Bize kolaylık sağlanmazsa her şart altında bunu kendi imkanlarımızla gerçekleştirmeye kararlıyız."