Son dakika: Gezi finansörü Osman Kavala hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı!

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Osman Kavala'nın da bulunduğu 16 şüpheli için "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs" ve "Gezi olaylarını finanse etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isten.Hazırlanan iddianamedeki şüpheliler arasında Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora da yer alıyor.

Giriş Tarihi 20 Şubat 2019, 16:24 Güncelleme 20 Şubat 2019, 17:08
Son dakika: Gezi finansörü Osman Kavala hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı!

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da bulunduğu 2'si tutuklu 6'sı firari 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, tüm şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

CAN DÜNDAR İÇİN YAKALAMA KARARI
16 şüpheliye 10 suçlama yöneltildi. Suçlamalar arasında 'darbeye teşebbüs', 'mala zarar verme', 'nitelikli mala zarar verme' de bulunuyor. İddianamede şüphelilerin 2011 yılından itibaren söz konusu olayları yönlendirmeye başladığı öne sürülüyor. Şüpheliler, Gezi parkına ilişkin Türkiye'de meydana gelen tüm olaylardan sorumlu tutuluyor. Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İddianamede, Bakanlar kurulu ve 746 kişi iddianamede müşteki olarak yer alıyor. 657 sayfalık iddianame İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

16 SANIK İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Cumhuriyet savcısı, 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs" ve "Gezi olaylarını finanse etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

TALİMAT KIZIL SOROS'TAN EYLEM MEMET ALİ ALABORA'DAN
Savcılığın yaptığı araştırmada tespitine göre oyuncu Memet Ali Alabora'nın Gezi olaylarının finansörü olan Osman Kavala'nın talimatıyla eylemleri organize ettiği ortaya çıkmıştı.

CAN DÜNDARLA GÖRÜŞMESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Gezi'nin arkasında olduğu belirlenen FETÖ'den tutuklu Osman Kavala'nın, eylemlerin medya ayağı için firari Can Dündar ve 7 gazeteci ile görüştüğü belirlendi.

BAŞKAN ERDOĞAN UYARMIŞTI: SOROS MİLLETLERİ BÖLÜYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 48. Muhtarlar Toplantısı'nda, Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişinin şu anda içeride olduğunu belirterek, "Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi Soros. Bu adam dünyada milletleri bölmek, parçalamakla adeta birilerini görevlendiren, parası bol ve bu paraları da bu şekilde tüketen birisidir. Türkiye'deki temsilcisi de aynı şekilde babadan zengin ve bu imkanlarını da bu ülkeyi parçalayıp, bölen işte bu özellikle terör eylemlerine her türlü bu noktada desteği veren kişi. Şimdi içeride" diye konuşmuştu..