Başkan Erdoğan: Ekonomik tetikçilere Osmanlı tokadını vuracağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da gerçekleştirilen 'Esnaf Buluşması'nda konuştu. Pazartesi günü başlayan tanzim satış uygulamasına dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Milletimiz özellikle sebze ve meyve fiyatları başta olmak üzere günlük hayatını doğrudan etkileyen fırsatçılar karşısında haklı olarak çok öfkelidir. Biz de öfkeliyiz.İşte onun için bu tanzim satışların kurulması kararını aldık. Milletimizin ekmeği ile oynayana dersini veririz. Seçim sonrası belediyelerle daha güçlü adımlar atacağız. Ekonomik tetikçilere sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 13 Şubat 2019, 15:06 Güncelleme 13 Şubat 2019, 20:01
Başkan Erdoğan: Ekonomik tetikçilere Osmanlı tokadını vuracağız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Esnaf kardeşlerimizle yapmış olduğumuz sohbetin ve içmiş olduğumuz bir bardak çayın keyfini başka hiçbir şeyde bulamadım.

Esnaflarımızın en büyük sıkıntısı finans konusunda yaşadığı zorluklardır. Esnaflarımızın kullandığı kredilerde faiz yükü altında ezilmenizin önüne geçtik. Esnaflarımız 200 ile 500 bin lira arasında kredi kullanabiliyor.

"FAİZ ORANLARI YÜZDE 0 SEVİYELERİNE İNDİREN İKTİDARIZ"
Esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den yüzde 0 seviyelerine indiren iktidarız. Sadece bu yıl kullandıracağımız kredi tutarı 22 milyar TL. Özellikle sıkıntılı dönemlerde esnaflarımızın borçlarını yapılandırarak önlerini görebilmelerini sağladık.

Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ'yi etkin olarak kullanıyoruz.

Vergisini düzenli ödeyen esnafa 5 puan indirim yaptık.

Ticari araçlardaki ÖTV ve KDV indirimini Mart ayı sonuna kadar uzattık.

Vesayetle mücadelede, gezi olaylarında, 15 Temmuz Darbe Girişiminde, PKK ile mücadelede yanımızdaydınız.

SEÇİM SONRASI BELEDİYELERLE DAHA GÜÇLÜ ADIMLAR ATACAĞIZ
Fırsatçılara karşı mücadele ediyoruz. Haklı olarak fırsatçılara karşı çok öfkeliyiz. Benim vatandaşlarıma yüksel fiyatla bu simsarların mal satmasına engel olmak için tanzim satış noktalarını kurduk. Seçim sonrası belediyelerimiz ve ilgili bakanlıklarımızla oturup konuşacaksınız. Belki bu işlemi ülkenin en ücra köşelerine götürürüz. Bizim derdimiz vatandaşımıza ucuz ürünü satabilmektir.

Sadece buralarda sebze meyve değil temizlik ürünlerine kadar pek çok şeyi buralarda vatandaşımıza ucuza satma arzusu içindeyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Fırsatçılara ikazlarımızı yaptık. Karlarını makul seviyelere çekmeleri yönünde çağrıda bulunduk. Aynı uygulamayı temizlik ürünleri ve bakliyata da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde tanzim satış uygulaması sona erecek.

OSMANLI TOKADINI VURACAĞIZ
Biz milletimizin ekmeği ile oynayanlara dersini veriyoruz. Zincir marketler de fiyatları indiriyor. Bizim işimiz zaten bu değil ki. Biz şu anda bu işi yoluna sokalım diye bu adımları attık. Bu ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.

Ekonomik tetikçilere sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız. 31 Mart'ta bu millet düşmanlarına gerek dersi vereceğinizi biliyorum.