CHP'liler Kılıçdaroğlu'nu protesto etmek için 'Temiz toplum, temiz siyaset' yürüyüşü başlattı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren parti örgütünden bir grup, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı “Temiz toplum, temiz siyaset” sloganıyla bugün Ankara’ya yürüyüş başlattı. Özkan yaptığı yazılı açıklamada, "Aday belirleme konusunda yetkili kurullarımıza yapılan tüm uyarılarımıza rağmen tepkisiz kalındı." dedi.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2019, 11:51 Güncelleme 08 Şubat 2019, 17:57
CHP’liler Kılıçdaroğlu’nu protesto etmek için ’Temiz toplum, temiz siyaset’ yürüyüşü başlattı

İÇİNDEKİLER

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren CHP'li bir grup, "Temiz toplum, temiz siyaset" pankartı açarak, Ankara'ya yürüyüş başlattı

MANİDAR PANKARTLAR
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeniden CHP'nin Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından yönetim kurulunun istifa kararı aldığı CHP Maltepe İlçe Teşkilatına üye bir grup, "Temiz toplum, temiz siyaset" pankartı açarak Ankara'ya yürüyüşe geçti.

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI "HAK-HUKUK-ADALET" SLOGANLARI
Maltepe İlçe Teşkilatı önünde bir araya gelen gruptakiler, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar attı.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, CHP'nin eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, gruptakiler adına yaptığı açıklama yaptı. Otlu, yerel yönetim aday belirleme sürecinde topluma doğru bir mesaj verilmediğini, süreçteki kaygılarının dün yapılan atamalarla tahammül sınırını aştığını söyledi.

SERVETİNİ AÇIKLAMAYAN KİŞİŞLERİN ADAY GÖSTERİLMESİ...
Partiden "aşiret reisi olan", "servetlerini açıklamayan" ve uygun olmayan kişilerin aday gösterilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Otlu, belediye başkanlarının hemşehri, eş, dost, ekip arkadaşı, manevi oğul gibi altı boş kavramlarla belirlenemeyeceğini söyledi. Otlu, "Hatadan dönmek erdemdir. Biz güvendiğimiz adaylarla sokakta olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, Anıtkabir'e gitmek üzere Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU, PARTİLİLERLE GÖRÜŞTÜ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da partililerle görüşmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dragos Sosyal Tesislerine geldi. Burada yürüyüşe katılan teşkilat üyeleriyle bir araya gelen ve yaklaşık 40 dakika görüşen Kaftancıoğlu, daha sonra tesisten ayrıldı. Partililer, görüşmenin ardından yürüyüşlerini sürdürdü.

ÖZKAN: TÜM UYARILARIMIZA RAĞMEN TEPKİSİZ KALINDI
CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan, istifasının ardından yazılı açıklamada bulundu.

Özkan, "Örgütümüz hassasiyet ve taleplerinin aday belirleme sürecinde göz ardı edildiği, son ana kadar yönetim kurulu olarak aday belirleme konusunda yetkili kurullarımıza yapılan tüm uyarılarımıza rağmen tepkisiz kalındığı tarafımızca gözlemlendiğinden, Yerel Seçim Çalışmaları için gerekli olan motivasyonu sağlayamayacağımız konusunda Yönetim Kurulumuz ile mutabakata varmış bulunmaktayız. Bizler için bulunduğumuz makamların Mevkilerin koltukların önemi yoktur. Önemli olan ilkelerimize idaellerimize yakışır şekilde davranmaktır. Yaptığımız değerlendirme sonucunda, karar alma süreçlerinde yaşadığımız sıkıntılar ve hissettiğimiz güvensizlik neticesinde süreç bizleri Yönetim Kurulumla birlikte istifa etme kararını alma noktasına getirmiştir" dedi.