Son dakika: Meteoroloji'den hava durumu ve yağış uyarısı geldi! İstanbul'da hava nasıl olacak? 8 Şubat hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt genelinde son dakika hava durumu ve yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. Hava durumunu araştıran vatandaşlara beklenen haber Meteoroloji'den geldi. Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Peki yurdun diğer kesimlerinde 8 Şubat Cuma hava durumu nasıl olacak? İstanbul ve Ankara'da yağış var mı? İşte Meteoroloji'nin son dakika uyarısı ve yurt genelinde hava durumu raporu...

Giriş Tarihi 08 Şubat 2019, 07:15 Güncelleme 08 Şubat 2019, 09:52
Son dakika: Meteoroloji’den hava durumu ve yağış uyarısı geldi! İstanbul’da hava nasıl olacak? 8 Şubat hava durumu

İÇİNDEKİLER

Hava durumunu merak eden vatandaşlara haber Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji, yayınladığı uyarıda yarın kuvvetli rüzgar beklenen illeri açıkladı. Peki 8 Şubat Cuma hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Akdeniz,İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Rüzgarın; Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Kırklareli ve Edirne çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL 5°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur.
EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, bu akşam saatlerinde Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Elazığ, Malatya ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.