Ataşehir'de Battal İlgezdi skandalı! CHP 'soyguna devam' dedi!

Belediyeyi uğrattığı zararlar ve usulsüz işlemleri nedeniyle görevden uzaklaştırılan CHP eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yeniden Ataşehir’den aday gösterildi. Emlak skandalları ve milyarlık vurgunlarıyla sürekli gündemde olan İlgezdi’nin aday gösterilmesi tepkileri de beraberinde getirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun görevden alınan İlgezdi’yi neden koruma kalkanına aldığı da merak konusu oldu.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2019, 13:05 Güncelleme 01 Şubat 2019, 15:36
Ataşehir’de Battal İlgezdi skandalı! CHP ’soyguna devam’ dedi!

İÇİNDEKİLER

Ataşehir'i aile şehrine çeviren CHP eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yeniden aday gösterildi. Usulsüz şekilde gelir sağlayan ve Ataşehir'de yapılan rezidansları eşi Gamze İlgezdi'yle birlikte akrabalarına aktaran Battal İlgezdi soygununa kaldığı yerden devam etmek istiyor.

AİLESİNİ İHYA ETTİ
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin sadece eşini değil, belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu 2009'dan beri tüm yakınlarını emlak zengini yaptığı belirlendi. SGK emeklisi enişte Nurettin Şahin ile Gamze İlgezdi'nin babası, annesi, ablası ve eniştelerinin üzerine geçen gayrimenkuller herkesi şaşkına çevirdi.

82 MİLYON TL ZARAR
İçişleri Bakanlığı müfettişleri, görevden uzaklaştırılan CHP Ataşehir Belediyesi eski Başkanı Battal İlgezdi'nin, kentsel dönüşüm projesi üzerinde yükselen Trendist Ataşehir adlı site kapsamında belediyeyi 82 milyon TL zarara uğrattığını belgeledi. Battal İlgezdi'nin belediyeyi zarara uğrattığı projede, CHP Milletvekili olan eşi Gamze İlgezdi Akkuş'un kardeşinin 2, annesinin ise bir rezidans dairesi olduğu ortaya çıktı.

BÜYÜK VURGUN
2009 yılına kadar Ataşehir'de müteahhitlik yapan ilgezdi, belediye başkanı seçildikten sonra bu şirketlerin müdürlük görevinin ablasının oğluna devretti. İlgezdi belediye başkanı olmadan önce göz koyduğu bugünkü Buz Rezidansın arazisine adeta çöktü. Söz konusu arazinin hisselerini çeşitli imar oyunlarıyla tek parsel üzerinde birleştirdi ve buz Rezidansın inşaatına başladı. Arazi mülkiyeti için toplamda sadece 1 milyon 675 bin TL ödeyen İlgezdi, Buz Rezidanstaki tek bir daireyi 1 milyon TL bedelle sattı.

KAYNAĞI BİLİNMEYEN MEBLAĞLAR
CHP'li Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin hesabına giren ve kaynağı açıklanamayan paralar ise dudak uçuklattı. İşte kaynağı açıklanamayan meblağlardan bazıları:

12 Ekim 2011: 202 Bin TL
18 Mart -6 Nisan 2009 arası: 1 Milyon 250 bin TL
21 Haziran 2011: 425 Bin dolar
15 Haziran 2011: 375 bin dolar
24 Aralık 2012: 470 Bin dolar
Kendine ait Ataşehir'de 13 lüks daire
Kadıköy Four Winds Residence'ta 3 lüks daire
Makam odasında 1.6 milyon TL değerinde mobilya
Minik kızları Turnam üzerine biri villa diğeri dubleks olmak üzere 2 konut

GECEKONDUDAN REZİDANSA
Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi ailesine tam 54 lüks konut sahibi yapıyor.

MAKAM ODASINA 1 MİLYON 635 BİN TL DEĞERİNDE MOBİLYA
Ataşehir Belediyesi çalışanları maaşları ödenmediği için grev yaparken CHP'li Başkan Battal İlgezdi'nin makam odasına 1 milyon 635 bin TL değerinde mobilya aldığı ortaya çıktı. İşte belgesi:


KILIÇDAROĞLU NEDEN KORUYOR?
İhaleye fesat karıştırarak belediyeyi 41 milyon TL zarara uğratan Battal İlgezdi'nin yeniden Ataşehir'den aday gösterilmesi bazı soruları da gündeme getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu millete değil kendine çalışan bir ismi neden belediye başkanı olarak gösterdi? Kılıçdaroğlu'nun İlgezdi'yi koruma altına almasının sebebi ne? Kılıçdaroğlu ya da ailesi Battal İlgezdi'nin usulsüz imar işlemlerinden mi faydalanıyor? Tüm bu sorular merak konusu oldu.

GÖREVDEN ALINMIŞTI
Kanuna aykırı tüm işlemler için belediyeyi ve kamu gücünü kullanandığı ve devlet ihale yasasına aykırı işlemlerden dolayı görevini kötüye kullandığı, ihaleye fesat karıştırdığı ve haksız mal edinme ile gerçeğe aykırı belge düzenlenmesine göz yumulması fiillerini işlediği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmişti.