Antalya'daki hortum otoyolda yakaladı! Dehşet anları kamerada!

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan hortum ve fırtına şehirde korku dolu anlar yaşattı. O anlardan birinde otoyolda araçlarıyla ilerleyen vatandaşlar etkili fırtınanın etkisiyle yere devrilen ağaçların altında kalmaktan son anda kurtuldular. Öte yandan hortumun dereye fırlattığı aracın içerisinde bulunamayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Buse Acar’ı arama çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla beraber tekrar başlanıldı. Otomobil dereden çıkartılırken, baba Ahmet Acar, olaydan bir süre önce yaptığı telefon görüşmesinde eşini ve kızını yola çıkmamaları konusunda uyardığını söyledi.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2019, 10:33 Güncelleme 25 Ocak 2019, 11:12
Antalya’daki hortum otoyolda yakaladı! Dehşet anları kamerada!

İÇİNDEKİLER

Antalya'daki 2 kişinin ölümüne neden olan hortum ve fırtınadan yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. O anlarda otoyolda olan bir aracın içinde çekilen görüntülerde yaşanan korku dehşete düşürdü. Araçtaki kişi "Yoğun rüzgar ve doludan önümüzü göremiyoruz şu anda.. Ağaçlar devrildi, araba kaldı altında, Allah…" dedi.

İŞTE KORKU DOLU ANLAR


Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili olan hortum ve fırtına şehirde korku dolu anlar yaşattı. O anlardan birinde otoyolda araçlarıyla ilerleyen vatandaşlar etkili fırtınanın etkisiyle yere devrilen ağaçların altında kalmaktan son anda kurtuldular.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ ARAMA ÇALIŞMLARI SÜRÜYOR
Manzara seyretmek için evinden otomobilleriyle çıkan Ayla Acar ile kızı Buse Acar (20), Kuzdere Mahallesi Kemer Küçük Sanayi Sitesi önüne geldiği sırada hortuma yakalandı.

İŞTE EKİPLERİN ÇALIŞMALARI


Ayla Acar'ın kullandığı otomobil, hortumun etkisiyle Ağva Deresi'ne uçtu. Vatandaşların müdahalesi ile anne araçtan çıkartılırken, 20 yaşında Buse Acar ise gözlerden kayboldu. Genç kızı aramak için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye Buse'yi bulmak için AFAD, UMKE ve Sahil Güvenlik ekipleri havadan, karadan ve dalgıçlarda dere içerisinden arama çalışması başlattı.

Yaralanan Ayla Acar, Kemer Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Dün havanın kararmasının ardından ara verilen arama çalışmaları, bugün günün ilk ışığıyla birlikte tekrar başladı.

Bölgeye şafak vaktinde gelen Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 dalgıç ekip arama çalışmalarına Ağva Deresi'nin Çam Yuva Sahilinde denizle buluştuğu noktadan başladı.

Havadan da destek verileceği belirtilen arama çalışmalarına bölge halkının yardımcı olması konusunda Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından sosyal medya üzerinden çağrıda bulunuldu. İlerleyen saatlerde dün olduğu gibi vatandaşların da arama çalışmalarına katılacağı öngörülüyor.

METEOROLOJİ'DEN BİR UYARI DA BUGÜN GELDİ
Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı kıyılarında, gece saatlerinden itibaren Antalya, Denizli ve Isparta'nın güneyindee kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden fırtına, Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.