ABD'den Venezuela'da darbe planı: Guaido'yu devlet başkanı olarak tanıdılar

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2019, 21:24 Güncelleme 23 Ocak 2019, 21:54
ABD’den Venezuela’da darbe planı: Guaido’yu devlet başkanı olarak tanıdılar

İÇİNDEKİLER

ABD, Venezuela'da muhalefeti ve orduyu kışkırtarak demokratik yollarla seçilmiş Nicolas Maduro yönetimini darbeyle devirme sevdasını bırakmıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da geçen hafta attığı bir Twitter mesajında Venezuela ordusuna aleni darbe çağrısında bulunmuştu.

Yine Latin Amerika'da ABD destekli aşırı sağcı Brezilya ve Arjantin devlet başkanları da Venezuela'ya karşı yeni eksen kurduklarını açıklamıştı.

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, darbe girişimcilerini 'şiddet estirmek ve halkın huzurunu bozmak için silah çalan vatan hainleri' diye nitelemişti.

DARBE PLANI YİNE ÇÖKERTİLDİ!
Geçtiğimiz hafta Venezuela'da bir grup asker darbe girişiminde bulunmuştu. Maduro hükümetini tanımayacaklarını ilan eden askerler yayınladıkları videoda, halka sokakları dökülmesi çağrısı yapmıştı. Başkent Caracas'ta devlet başkanlığı sarayına 3 km uzakta olaylar çıkmış, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ederken darbeci 27 asker tutuklanmıştı.