Son dakika! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında soruşturma

Son dakika... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "26 doğu ve güneydoğu ilimizde 37 bin 710 adres değişikliği haksız, gerçeğe uygun olmayan şekilde yapılmıştır" dedi. Bakan Soylu ayrıca Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2019, 17:56
Son dakika! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında soruşturma

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu. Soylu, "Bugün hala parmak boyasının geri gelmesini önerenler, buna gerekçe olarak da milletimizin demokrasi kültürüne hakarete varacak sözde tahliller ortaya koyan modası geçmiş kalemler var. Bu kafaların Türkiye'yi geriye döndürme takıntısını anlayabilmek mümkün değildir. Bu bir gericiliktir." dedi.

"Önceki seçimlere ilişkin yaptığımız analizler gösteriyor ki yerel seçimler diğer seçimlere göre güvenlik ihlallerinin daha fazla olduğu seçimlerdir. Burada özellikle muhtarlık seçimlerinin de kendine ait bir rekabeti söz konusudur. " diyen Soylu, "Şu ana kadar seçimlerle ilgili yaklaşık 40 hadisenin 23'ü, muhtar adayları arasında cereyan etmiştir. Dolayısıyla bu noktada tedbirlerimize ve yönlendirmelerimize ağırlık veriyoruz." ifadesini kullandı.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal medyadan provakasyon oluşturmaya, toplumu manipüle ederek kitlesel hareketlilik hedefleyenlere karşı, seçime özel oluşturacağımız 'Bilişim Suçları ile Mücadele Ekiplerimiz' seçim sürecince görev yapacaklardır. 26 doğu ve güneydoğu ilimizde 37 bin 710 adres değişikliği haksız, gerçeğe uygun olmayan şekilde yapılmıştır.

BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ HAKKINDA SORUŞTURMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi."

CHP HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?
CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 1965 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü Köyü'nde doğmuştur.

İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamlamıştır. Antakya'da değişik zanaat dallarında çıraklık yapmıştır. 1984 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girmiş, 1990 yılında mezun olmuştur. 1990-1996 yılları arasında Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde TC Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda pratisyen hekim olarak görev yapmıştır.

1996 yılında İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde uzmanlık eğitimine başlamış, 2000 yılında uzmanlığını almıştır. Aynı yıl Başkent Üniversitesi Adana Eğitim Araştırma Hastanesi'ne öğretim üyesi olarak girmiş, hastanenin mikrobiyoloji laboratuvarının kurulumunda önemli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında memleketi olan Hatay'a Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev almak üzere geri dönmüştür.