Son dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu

Son dakika... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu. Bahçeli CHP'yi sert şekilde eleştirerek, "CHP'yi kim yönetiyor kim sokağa doğru itiyor. Önce bunu söyleyin bunu itiraf edin. CHP, YSK'yı tanımıyorsa seçime de katılmasın" dedi. Bahçeli, "İftira atanlar, sosyal medyada zehir kusanlar Palu ailesinden çıkmış gibiler" şeklinde konuştu. ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik skandal tehditlerine ilişkin Bahçeli, "ABD Başkanı Twitter başında nöbete girmiş. Senin doların varsa Türk Milleti'nin imanı var, eğilmez başı bükülmez bileği var. Elinden geleni ardına koyma. Ülkeyi mahvetmek senin ne haddine." ifadesini kullandı. Bahçeli, 27 Ocak'ta AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2019, 12:20
Son dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu

İÇİNDEKİLER

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Bahçeli, yaptığı açıklamalarda CHP'yi sert şekilde eleştirdi. MHP lideri Bahçeli, Trump'ın skandal tehditlerine ilişkin de açıklamalrada bulundu. Bahçeli, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifasına gerek olmadığını sözlerine ekledi.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Dava adamı korku nedir tanımaz karamsarlık nedir bilmez. Durup durup dedikodu çıkaranlar günü günüyle çelişenler bırakın dava adamı olmayın adam bile olamazlar. 9 şubat 2019 tarihinde partimizin 50 yıl dönümünü Adana'da kutlayacağız. 50 yıllık şerefli geçmişimizi yad edeceğiz. milliyetçi ülkücü hareketin varlığı düşmana dehşet dosta güven vermiştir. MHP gücünü Türk milletinden almaktadır.

Rahmetle andığımız şehitlerimizin yüzünü kara çıkartmayacağız. Bizim yeteri kadar nedenimiz vardır o halde başarmaktan başka çaremiz yoktur. İçinde bulunduğumuz haysiyet, hassasiyet tarihin milliyetçi harekete kazandırdığı tecrübe ecdadımızın nasihatleri bizlere ihanetlere karşı dikkat tavsiye etmektedir. İstismarcılara itibar etmeyeceğiz tek ses olacağız tek nefes olacağız namımızı ve şanımızı yere düşürmeyeceğiz.

"KİMİN NASIL BİR NİFAK SAÇTIĞININ KIYMETİ YOKTUR"
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütünüyle yerleşip olgunlaşması bir daha sistem tartışmasının olmaması bir daha 15 Temmuzlar olmaması için sorumluyuz. Kimin ne uydurduğunun nasıl bir nifak saçtığının kıymeti yoktur. Biz Türk milleti ne istiyorsa onu seslendiriyoruz. Gocunan varsa şu kış kıyametle tavsiyem gocuk giysin. Cumhur ittifakına laf sokanlar yan yana yatıp çamura batanlar boşuna heves etmesin. Dün olduğu gibi bugünde duruşumuzdan bir adım geri adım atan bunlar gibi namert olsun.

"BU ZAVALLI BEDBAHLAR SANIRIM ÇOK FAZLA FİLM SEYREDİYOR"
Bu zavallı bedbahlar sanırım fazla film seyrediyor. Nasılsa işleri güçleri yok canları sıkıldıkça tezvirat üretiyorlar. Bu iddia sahiplerine diyorum ki manavdan aldınız karpuzlar kabak çıktı hala uslanmadınız hala terbiye bulamadınız. Bre densizler bilmelisiniz ki MHP'yi yön verecek iç ve dış odaklar ne olmuştur ne de olacaktır. Vesayetmiş oymuş buymuş feriştahı gelse vız gelir.

CHP'YE YSK ELEŞTİRİSİ
Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Lazım gelen tedbirlerimizi alıyoruz. CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu'nu tanımıyormuş, oraya buraya seçmen kaydırılıyormuş. Bu iddialardaki amaç 31 Mart'ı gölgelemektir. CHP Yüksek Seçim Kurulu'nu tanımıyorsa buyursun seçime de katılmasın. Eğer katılacaksa iddialarını acilen ispatlansın. CHP ateşle oyun olmayacağını eninde sonunda öğrenecektir. Kınayı hazırlamışlar 1 Nisan sabahını bekliyorlar. Halbuki sandıklardan umutlarını kesmişler millete sırtlarını dönmüşler. Zillet ittifakı duvara toslayacaktır. Parti olarak Türkiye'nin bir geçiş sürecinde olduğunu değerlendiriyoruz.

Tutsak alınmışlar haberleri yok tuzağa düşmüşler acıyanları yok. Ne var ki Türkiye'yi tutsak alamayacaklar cumhur ittifakını tuzağa çekemeyecekler. Milliyetçi Hareket Partisi milli varlık tehlikeye düşerse gereğini yapmaya gönüllü olarak hazırdır. Bu bizim Türk tarihine olan borcumuzdur. Bu vatan sahipsiz değildir. Bu aziz millet çaresiz değildir. Hakka hürmet adalete riayet her sorunun üstesinden ve mutlaka gelinecektir.

"PALU AİLESİ'NDEN ÇIKMIŞ GİBİLER"
İftira atanlar, sosyal medyada zehir kusanlar Palu ailesinden çıkmış gibiler.

MHP'nin belediyelerden vazgeçtiğini söylemek sefil ve ahlaksız bir yalandır. Ölüm pahasına da olsa beka diyoruz. çok mu şey istiyoruz.

31 Mart'ta sadece belediye başkanı seçilmeyecektir, hepsinden mühimi Türkiye'nin bekası tarihi ve milli çıkarları iradesiyse teyit ettirilecektir. Tek bildikleri ezber tek kabulleri inkar bugünkü şartlarda Türkiye'nin beka sorunu olmadığını 31 Mart seçimlerinin beka ile olmadığını iddia edilenler belanın ta kendisidir. Beka varoluştur. Fırat'ın doğusunda şu anda çiçek böcek mi toplanıyor yoksa fitne fesat mı topluyor. Dört bir tarafımız kuşatılmışken ne yapsaydık bir belediye daha fazla kazanalım hırsına yenilelim. Biz dava diyoruz bunlar davar anlıyor. Beka gittikten sonra ne yapacağız belediyeyi.

"SAYIN YILDIRIM'IN İSTİFASINA GEREK YOKTUR"
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım hakkında yapılan yorumlar gözden kaçmamalıdır. Gazi Meclis'e başkanlık yapmak şerefli bir görevlidir. Anayasa'nın 94'üncü maddesine göre TBMM Başkanlığı usul ve esasları bellidir. İstifa etmesi gerektiğini söyleyenlerin hedefi arızalıdır. Sayın Yıldırım, görevi milletten almıştır. İstifasına lüzum yoktur. Bunlar sorumsuzdur, şuursuzdur. 94'üncü madde yoruma müsaittir. Bu polemiğin sonlandırılması acildir. Bize göre Sayın Yıldırım'ın istifasına gerek yoktur. Bu tartışma sürecekse TBMM'nin İçtüzüğünün 14'üncü maddesi en kalıcı yoldur. Buna göre, Sayın Yıldırım Ankara dışında olduğu dönemde yazıyla vekalet görevi verebilecektir. Böylece her suçlama kesilecektir. Biz sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. 31 Mart'ta siyasi sonlarını yaşayacak zillet ittifakının kozlarının elinden alınmasını istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tartışmaya açmak için el ovuşturan çevrelere fırsat verilmemesini hayati önemde görüyoruz. Milli bekamızı yıkmak isteyen teröristlerin ülkemizi nasıl bir belaya sürüklediği malumdur. Türkiye'nin huzura ulaşması mühimdir. MHP, siyasi çıkar hesabı yapmayacaktır. Cumhur İttifakı 31 Mart'ta destan yazacak, hain senaryoları yırtıp atacaktır. 31 Mart'ta hangi partinin ne kadar belediye kazanacağından daha fazla Türkiye'nin hak ve çıkarları belirleyici olacaktır. Beka yoksa belediye zaten yoktur.

TRUMP'A ÇOK SERT TEPKİ

İp inceldiği yerden kopacaksa kopsun. ABD Başkanı yine şaşırmış, yine sinirleri germiş. Twitter mesajı düşmanlık ötesidir. ABD Başkanı PKK/PYD/YPG'yi Kürt olarak görüyorsa ya cahildir, ya canidir. Teröristlere insan demek bile ihanettir. Trump'ın bunları Kürt olarak görmesi küstahlıktır. Teröristle mücadele edersek Trump Türkiye'yi mahvedermiş. Senin doların varsa, Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen, senin gibi olsun. Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine.

Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcudur, namusun gereğidir. Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan sütunları dikmek için görev taksimi yapanlar sömürgecilerdir. NATO ittifakı yol ayrımındadır. Aç kalabiliriz, yoksul düşebiliriz. Ama size boyun eğersek, sizden aman dilersek bize yazıklar olsun. Hayat bize haram zıkkım olsun. En iyi bildiğiniz şey öldürmek. Kimseden emir almayız, izin almayız. Trump'ın sözüyle hareket etmek tarih ve coğrafyadan sürülmek anlamına gelecektir."

YILDIRIM'I ZİYARET EDECEK
MHP lideri, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, 27 Ocak'ta AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı ziyaret edecek.