Son dakika: Ceren Damar Şenel'i öldüren Hasan İsmail Hikmet ile ilgili yeni detay ortaya çıktı

Çankaya Üniversitesi'nde Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'i canice öldüren Hasan İsmail Hikmet hakkında son dakika bilgisi geldi. Katil Hasan İsmail Hikmet'in daha önce de kopya çekerken yakalandığı ve bunu tespit eden kişinin yine Ceren Damar Şenel olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 05 Ocak 2019, 12:23
Son dakika: Ceren Damar Şenel’i öldüren Hasan İsmail Hikmet ile ilgili yeni detay ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz günlerde Çankaya Üniversitesinde görev yapan araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından odasında hunharca öldürüldüğü olayda katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet ile ilgili son dakika bilgisi çıktı. Kopya çekerken yakalanan zanlının daha önceden de Ceden Damar Şenel tarafından kopya çekerken yakalandığı ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin üniversite kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ceren Damar Şenel'i öldüren zanlı Hasan İsmail Hikmet, 2016 yılında yine kopya çekmekten uzaklaştırma cezası aldı ve kopya çektiğini tespit eden yine Şenel'di. Şenel, gözetmen olarak girdiği Medeni Usul Hukuku sınavında kopya çeken öğrenciyi önce uyardı, sonra hakkında tutanak tuttu.

"GENELDE YALNIZ GEZEN BİR ÖĞRENCİYDİ"

Araştırma görevlisi Ceden Damar Şenel'i öldürün zanlının pek çok kez okul yönetimine çeşitli sebeplerle şikayet edildiği iddia edildiği belirtilse de bu iddiaların resmi kaynaklar tarafından teyit edilmediği ortaya çıktı. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapan bir akademisyen, kopya çekmek suçundan 2016 yılında uzaklaştırma cezası alması dışında Hasan İsmail Hikmet ile ilgili herhangi bir şikayetin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

2016'da yine araştırma görevlisi olan Şenel'in, Hikmet'in kopya çekmesini tespit ettikten sonraki süreçte Hikmet tarafından tehdit edilip edilmediğine dair bilgiler de net değil. İsminin gizli kalmasını isteyen akademisyen, zanlının genelde yalnız ve sessiz bir öğrenci olarak bilindiğini anlatıyor:

"GEÇMEM İÇİN KOPYA ÇEKMEM GEREKİYORDU"

Zanlının ifadesinde, "…Tarafıma haksızlık yapıldı. 2. sınıftan başlamam gerekirken 1. sınıftan başlatıldım. Ceren Damar Şenel danışman hocamdı. Bu sorunlarımı ona anlatıyordum. Ama bana ters cevaplar veriyordu…" iddiaları yer alıyor.

Akademisyen ise bu iddiaların gerçek olmadığını söylüyor:

"Bu şahsına özel bir haksızlık değil. Daha önceki üniversitesinde aldığı derslere bakılır, okulun yönetmeliğine uygun olarak muafiyet sağlanır. Belli ki bu çocuğun kredisi tutmayan dersleri var ve muafiyet sağlanmamış."