Meteoroloji'den son dakika kar uyarısı! İstanbul'a kar ne zaman yağacak? 29 Aralık Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava durumu tahminine göre, Marmara Bölgesi'nde yağışların Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiği bildirildi. İstanbul'a kar yağışının ne zaman olacağı merak ediliyor. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte 29 Aralık hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 29 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2018, 11:31
Meteoroloji’den son dakika kar uyarısı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? 29 Aralık Hava Durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Marmara Bölgesi'nde bazı illerde yağmur beklenirken bazı illerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklide yağışların olacağı bildirildi. Öte yandan 5 il için soğuk ve kar uyarısı yapan Meteoroloji verilerine göre, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte 29 Aralık hava durumu...

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'da geçtiğimiz gülerde kar yağışı etkili olmuştu. Kar yağışı bekleyen İstanbullular yağışların ne zaman olacağını merak ediyor. Ancak Meteoroloji'nin yaptığı açıklamalarda İstanbul'da kar yağışı görülmüyor.

MARMARA'DA HAVA SICAKLIĞI 1 İLA 3 DERECE AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde yağışların Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığı 1 ila 3 derece azalacak.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin genelinde, yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor

Yağışın Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın, bölgede güneybatı, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

DOĞU'DA BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş ve Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bölgede buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis görülmesi, hava sıcaklıklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgar kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Van, Hakkari ve Bitlis'te 1, Muş'ta 0 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı Van'da 3, Hakkari'de 2, Muş'ta 0 ve Bitlis'te sıfırın altında 1 derece olacak.

Van Gölü'nde havanın çok bulutlu ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bölgede çığ, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

5 İLE SOĞUK VE KAR UYARISI GELDİ

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de sıcaklıklarda 8-10 derecelik düşüş beklendiğini bildirirken, pazar günü içinde kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; "Bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, Pazar günü ilk saatlerde kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklıklarında yer yer 8-10 derecelik düşüşler beklenmektedir. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek" denildi.

Merkez ayrıca, bölge genelinde yer yer kuvvetli buzlanma ve don beklenmesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.