Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında flaş açıklama

Son dakika haberine göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetinin soruşturması ile ilgili Suudi yetkililerin Türkiye'nin istekleri karşısında sessiz kaldığını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 10 Aralık 2018, 11:45
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin iade talebinin reddedilmesini eleştirdi. Gül, "Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik" dedi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI
Bu konuda savcının düşüncesi iptali yönünde olmuş. Ancak Danıştay bu işlemi hukuka uygun bulmuş. Özgürlükçü bir yaklaşımdır. Hala insanların yaşam tarzlarıyla uğraşan zihniyet gerici bir zihniyettir. Hem Anayasa Mahkemesi, hem Danıştay, hem Yargıtay başörtüsünü bir özgürlük olarak görmektedir. Türkiye artık geriye değil, ileriye bakacaktır. Danıştay da bu mütalaaya itibar etmemiştir.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI
Bugün hala cesedinin bulunması engellenmiştir. Türkiye titizlikle soruşturmayı yürütmektedir. Asla üstü örtülmeyecek vahşi bir cinayettir. Türkiye en başından beri soruşturmayı titizlikle sürdürmektedir. Taktir olması noktasında uluslararası boyuta taşınacaktır.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN İADE REDDİ
Bu olayın üzeri örtülmeden ortaya çıkarılması gereken bir vakadır. Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım.