Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sona erdi. Görüşme 50 dakika sürdü.

Giriş Tarihi 01 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 01 Aralık 2018, 23:38
Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi 50 dakika sürdü.

Erdoğan'ın, zirvenin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'ndaki temasları kapsamında ikili görüşmeleri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile görüşmesi 50 dakika sürdü.

Görüşme öncesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, Erdoğan ve Trump ile aynı fotoğrafta yer aldı.

İKİ LİDERİN ZİRVEDEKİ İKİNCİ GÖRÜŞMESİ
Dün zirvenin ilk programı olan "Adil ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı özel oturuma katılan Erdoğan ve Trump, oturum başlamadan önce bir süre ayaküstü sohbet etmişti.

Böylece iki lider, G20 Liderler Zirvesi kapsamında ikinci kez bir araya gelmiş oldu.

ERDOĞAN'DAN TRUMP GÖRÜŞMESİ AÇIKLAMASI
Arjantin'de basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Trump ile görüşmesine ilişkin, "Amerika ile Türkiye ilişkileri bir stratejik ortaklığa dayalı. İki stratejik ortak olarak şu anda Kuzey Suriye'de Fırat'ın doğusu, Münbiç ve İdlib'i ve bütün bunlarla devam eden süreci değerlendirme fırsatı bulduk. Masada asıl olarak Münbiç konusunu ele aldık. Özellikle de PYD ve YPG'ye yönelik yaklaşımımızı kendileriyle paylaştık. Münbiç'i terör örgütlerinden nasıl temizleriz bunu konuştuk. Yol haritası için mutabakat şu anda canlılığını koruyor.

Halkbank konusunu da müzakere ettik. Elimizdeki bilgileri, belgeleri tekrar kendilerine verdik. Bankamızın yetkilileri de şu anda ABD'de süreci takip ediyor.

FETÖ ele başını da görüştük. Ben umudumu yitirmek istemiyorum. Ümit ediyorum bu konuda olumlu adımları atarız." dedi.