Hayrettin Güngör kimdir? AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör kaç yaşında?

Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Belediye Başkanı Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda 14 büyükşehir, 26 il belediye başkan adayı açıklandı. Buna göre, AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör seçildi. Peki, AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör kimdir? Hayrettin Güngör kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 24 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2018, 18:00
Hayrettin Güngör kimdir? AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti'nin belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı. Bunlardan biri de AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı. Peki, AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı seçilen Hayrettin Güngör kimdir? Hayrettin Güngör kaç yaşında ve nereli? İşte AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör hakkında merak edilenler...

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

Hayrettin Güngör, 1965 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğmuştur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

Polis Akademisi "Özel Eğitim Bölümüne" bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayarak "kamu yönetimi uzmanı" unvanını aldı. Kısa süre Mali Müşavirlik yaptı ve Türkiye Vakıflar Bankası'nda Mali Analist olarak bir süre çalıştı.

1990 yılında stajyer kontrolör olarak göreve başladığı İçişleri Bakanlığı'nda kontrolörlük, baş kontrolörlük gibi mesleğin belirli aşamalarını tamamladı ve uygulamada İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak birçok belediye ve bağlı idarenin denetimi ve soruşturmasında bulundu.

2004 yılında getirildiği "İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı" görevini 23.09.2008 tarihine kadar yürüttü. 23 Eylül 2008 tarihinden itibaren "Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği" görevini üstlendi. İçişleri Bakanlığı kontenjanından bir dönem (2006-2009) "Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi" olarak görev yaptı.