Ankaragücü Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, nerede oynanacak? Muhtemel 11'ler

Ankaragünü Beşiktaş maçı için geri sayım başladı. Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Ankaragücü'ne konuk olacak Beşiktaş, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak üst sıralara tırmanmak isteyecek. 1 puan fazlalığıyla rakibinin bir üst sırasında yer alan Ankaragücü ise bu konumundan vazgeçmek istemeyecek. Peki, Ankaragücü - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, nerede oynanacak? İşte Ankaragücü - Beşiktaş maçının detayları...

Giriş Tarihi 24 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2018, 12:30
Ankaragücü Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, nerede oynanacak? Muhtemel 11’ler

İÇİNDEKİLER

Ankaragücü Beşiktaş maçı bugün Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak. İki takımda 3 puan için sahaya çıkacak. Heyecan dozu yüksek geçecek karşılaşma öncesi Beşiktaş 18 puanla 7. sırada, Ankaragücü ise 19 puala 6. sırada bulunuyor. Peki, Ankaragücü - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar..

ANKARAGÜCÜ - BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Süper Lig'in 13. haftasında oynanacak Ankaragücü - Beşiktaş maçı bugün saat 19.00'da başlayacak. BeIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmada Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceygun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mustafa Öretmenoğlu olacak.

ANKARAGÜCÜ BEŞİKTAŞ MUHTEMEL 11'LER

ANKARAGÜCÜ
Korcan Çelikay - Erdem Özgenç, Bakary Kone (Alihan Kubalas), Yalçın Ayhan, Tiago Pinto, Brice Dja Djedje, Ricardo Faty, Thievy Bifouma, Kenan Özer, Moestafa El Kabir, Kubilay Kanatsızkuş
SAKAT: Johannes Hopf
CEZALI: Yok

BEŞİKTAŞ
Karius - Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano, Atiba, Medel, Quaresma, Oğuzhan, Ljajic, Güven Yalçın
SAKAT: Babel, Gökhan Töre
CEZALI: Yok
KADRO DIŞI: Tolgay Arslan

MAÇ KAYSERİ BŞ. BLD. KADİR HAS STADI'NDA OYNANACAK

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Osmanlı Stadı'nda oynanması planlanan AnkaragücüBeşiktaş maçı, Osmanlı Stadı zeminin futbol oynanmayacak ve sporcu sağlığını riske edecek durumda olması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Kayseri Bş. Bld. Kadir Has Stadı'na alındı.

BEŞKTAŞ'TA PEPE ŞOKU

Beşiktaş Kulübü, Portekiz Milli Takımı'nda yer alan Pepe'nin sağ uyluk arka adalesinde (Biceps) yırtık tespit edildiğini açıkladı.
Portekiz Milli Takımı'nın Polonya ile oynadığı UEFA Uluslar Ligi maçı sırasında sağ uyluk arka adalesinde batma ve ağrı hisseden Pepe'nin Porto'da yapılan muayenesi sonucunda sağ uyluk arka adalesinde (Biceps) yırtık tespit edildiği bildirildi.

Bugün Ankaragücü ile oynanacak maçta forma giyemeyecek olan Pepe'nin İstanbul'a döndüğü ve tedavisine başlandığı belirtildi.

BEŞİKTAŞ İLE ANKARAGÜCÜ 99. RANDEVUDA

Beşiktaş ile MKE Ankaragücü, Süper Lig'de bugün 99. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 98 maçta Beşiktaş 66, başkent ekibi 8 galibiyet aldı, 24 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı 180 gole, sarı-lacivertliler 65 golle karşılık verdi.

Taraflar ligde en son 2011-2012 sezonunda karşılaştı. İstanbul'daki maçta Beşiktaş 3-1 galip geldi, Ankara'daki müsabaka golsüz sona erdi.

BEŞİKTAŞ, SON 20 MAÇIN 16'SINI KAZANDI

Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile ligde yaptığı son 20 maçın 16'sını kazandı, 3'ünde berabere kaldı, sadece bir kez yenildi.

Siyah-beyazlı ekip karşısında 2001-2002 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da 2-1'lik skorla galip gelen başkent ekibi, daha sonraki 17 maçta galibiyet alamadı, bu şanssızlığını 2010-2011'de Ankara'daki maçta kırdı ve rakibini 1-0 mağlup etti. İki takım arasındaki son maç ise golsüz berabere bitti.

BAŞENTTE DE BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

İki ekip arasında Ankara'da yapılan lig maçlarında da Beşiktaş'ın belirgin üstünlüğü göze çarpıyor.

Siyah-beyazlılar, Ankara'da yapılan 48 lig maçının 26'sını kazandı. Başkentte 16 müsabaka berabere bitti, ev sahibi ekip 6 kez galip geldi.

Ankara'da son 3 maçta gol atamayan Beşiktaş, toplamda 74 kez rakibinin filelerini havalandırdı. Evindeki son 3 randevuyu kaybetmeyen MKE Ankaragücü ise 35 golle rakibine karşılık verdi.

Bu arada, 1982-1983 sezonunda Ankara'da yapılması gereken lig maçı, MKE Ankaragücü'nün cezası nedeniyle Bursa'da oynandı ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

ANKARAGÜCÜ, EVİNDEKİ SON 14 MAÇTAN BİRİNİ KAZANABİLDİ

MKE Ankaragücü, Beşiktaş ile evinde oynadığı son 14 lig maçından sadece birinde 3 puana ulaşabildi.

Ligde rakibine Ankara'da 1997-1998 sezonunda 2-1 yenilen siyah-beyazlılar, sonraki 12 maçtan 10'unu kazandı, 2'sinde ise berabere kaldı. MKE Ankaragücü, 2010-2011 sezonunda cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta henüz 1. dakikada eski Beşiktaşlı Serdar Özkan'ın golüyle 1-0 galip gelerek, 3 puan özlemine son verdi. Taraflar arasında 2011-2012 sezonunda Ankara'da yapılan son lig maçı ise 0-0 sona erdi.

TİAGO PİNTO'DAN AÇIKLAMALAR

MKE Ankaragücü'nün Portekizli sol beki Tiago Pinto, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında bugün Beşiktaş ile yapacakları maçtan galip ayrılacaklarına inandığını söyledi.

Başarılı defans oyuncusu, Beşiktaş'ı konuk edecekleri müsabakayla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

MKE Ankaragücü camiasında Beşiktaş'a karşı, Süper Lig'de küme düşülen 2011-2012 sezonundan kalma bir tepki olduğunun hatırlatılması üzerine Pinto, "Geçmişte olanların bu maç için bizi etkilememesi gerekiyor. Futbolcular olarak, normal bir lig maçı gibi sahaya çıkmamız lazım. Üç puan almak için sahada olmamız lazım. Geçmişte olanların bizi etkileyeceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

"KAZANMAK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ"

"Beşiktaş maçında kazanmak için sahada olacağız" ifadelerini kullanan Pinto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'ın kadro anlamında bizden üstün bir takım olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe de bizden daha üstün bir kadro yapısına sahipti fakat o maça galibiyet için çıktık ve kazandık. Bu maça da aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Beşiktaş iyi bir takım ve favori görünüyor. Fenerbahçe de bizim maçta favori olarak gösteriliyordu ancak iyi bir oyunla onları yenmeyi başardık."

Beşiktaş'ta çekindiği bir futbolcu bulunmadığını anlatan Portekizli oyuncu, "Böyle bir durum olsa, hocamıza gider ve oynamak istemediğimi söylerdim. Aklımdan geçen, bizim kazanacağımız ama herhangi bir skor veremem. Tabii Beşiktaş'a karşı özel bir taktiğimiz olacak. Her zaman nasıl karakterimizi sahaya koyduysak, kendi kimliğimizle oynadıysak, taktiğimiz yine aynı şekilde olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"TARAFTAR HER ZAMAN ÖNEMLİDİR"

Sarı-lacivertli oyuncu, MKE Ankaragücü taraftarlarının kendileri için itici bir güç olduğunu dile getirdi.

Taraftar desteğinin önemini vurgulayan Pinto, "Taraftar her zaman önemlidir. Çünkü taraftar, futbolcunun arkasında çok önemli bir itici güçtür. Ayrıca bir motivasyondur. Ben de burada olduğum için çok mutluyum. Çünkü taraftar her zaman bizi motive ediyor. Bu futbolcu için bir avantajdır." şeklinde konuştu.

Tiago Pinto, antrenman sahasında yer alan, "Aşk Ankaragücü'dür" yazısıyla ilgili soruya da, "Evet, Aşk Ankaragücü'dür. Zaten bunu kulübe geldiğinizde hissediyorsunuz. Sadece taraftar anlamında değil, burada çalışan herkesin kulübe bağlılığını, sevgisini ve tutkusunu hissedebiliyorsunuz." diyerek sözlerini tamamladı.