CHP ve HDP'li vekillerden büyük provokasyon

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, ilaç ve eczacılık alanında düzenlemeleri ve idari yaptırımları güncelleyen, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleyen, tütün ürünlerinin düz ve standart paket biçiminde kapalı dolaplarda satışını öngören, tüp bebekte Genel Sağlık Sigortası kapsamını genişleten Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5. maddesinin görüşülmesi sırasında CHP ve HDP'li vekiller büyük bir provokasyona imza attı. Provokasyona SP'li vekil Cihangir İslam da katıldı. Böylece Meclis'te CHP-HDP-SP ittifakı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 07 Kasım 2018, 09:17
CHP ve HDP’li vekillerden büyük provokasyon

İÇİNDEKİLER

Maddenin görüşülmesi esnasında ortalığı birbirine katan CHP ve HDP'li vekiller, ellerinde ne varsa sağa sola fırlattı. Komisyonda bulunan AK Partili vekillerin üzerine de yürümeye çalışan provokatörler, araya girenler tarafından önlendi. Tek bir madde 11 saatte ancak görüşülerek Sağlık Komisyonu'ndan geçirildi.

Bu sırada komisyonda bulunan Cihangir İslam da boş durmadı. Sağlık Komisyonu'nda görüşülen maddeler sırasında geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz şehitlerine hakaretler yağdıran Saadet Parti vekili Cihangir İslam da CHP ve HDP'li vekillerle birlikte hareket etti. Elindeki tüzük kitabını masayı kırarcasına vuran İslam, görüşmeleri aksatmak için elinden geleni yaptı.

"DEVLETİN MALI DEĞİL Mİ..."
Bu sırada çekilen görüntülerde bir milletvekilinin "Devletin malı değil mi İsmail Abi" dediği duyuluyor. Bu sözler üzerine Saadet Partili Cihangir İslam da gülümsüyor.