Son dakika: Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Partisinin grup toplantısında konuşan Başkan Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin çapsız kalitesiz içi de altı da boş siyaset tarzı ülkemizin en büyük handikabıdır. İnsan siyaset arenasına çıktığında en büyük alternatifi az çok ele gelecek bir rakip görmek istiyor. Güçlü muhalefetiniz yoksa demokrasi güç bulamaz. Bizim karşımıza da çıka çıka CHP ve onun başındaki bir avane çıktı. " dedi.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 06 Kasım 2018, 13:16
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Başkan Erdoğan, et fiyatlarından emniyet, adamlet, sağlık ve eğitim alanındaki yeniliklere, havacılık alanından yerel seçime birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da çok sert çıktı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"HER DEFASINDA DURMAK YOK MESAJI ALDIK"

"AK Parti iktidarının 16. yılnı geride bıraktık. 17. yılına girdik. Bu dönemin en önemli özelliği milletin kararına saygının tesis edilmiş olmasıdır. 14 seçimde milletimizin karşısına çıktık ve her defasında hamdolsun durmak yok yola devam mesajı aldık. Değerli kardeşlerim AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından Bismillah deyip kolları sıvarken ülkemizi 4 temel konuda yükseltmeyi hedeflemiştik. Eğitim, sağlık, emniyet, adalet.

"EĞİTİME AYRILAN RAKAM 10 MİLYARDAN 120 MİLYARA ÇIKTI"

Eğitim bu ülkenin yıllardır üzerinde durduğu, çalıştığı ama bir türlü istediğini alamadığı bir konuydu. Eğitime ayrılan kamu kaynağını üniversiteler dahil 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Şimdi çıkıyor atıyor. Öğretmenler açıktaymış. Sınıflar boşmuş. Dünyadan haberi yok. Millet gerçekleri görüyor. Üniversitei Iğdır'daki, Kars'taki, Hakkari'deki öğrencilerimizin ayağına götürdük. Kredi Burs miktarlarını değiştirdik. Her müracaat edene bu verilecek. Bazı öğrencilerimiz illa burs diyor. Evladım krediye de müracaat etsen faiz uygulaması yok."

"5-10 YIL SONRA O SEVİYEYİ AŞACAĞIZ"

Almanya'nın nüfusu 82 milyon civarında 3 milyon üniversiteli olduğunu söylediler. Bizim 7 milyon 600 bin üniversiteli öğrencimiz var. Nitelik olarak o seviyede olmayabiliriz ama 5-10 yıl sonra o seviyeyi aşacağız."

"ÖLÜLERİMİZİ BİLE REHİN ALDILAR"

Sağlık birimlerimizi tomografisinden MR'ına, Ambulans sayımızı 618 çürümüş ambulanstan 5 bine çıktık. Uçağından ambulans helikopterine bunları getirdik. Bay Kemal Genel Müdür iken ambulans yok muydu? Bunlara mahkum ettiler. Bay Kemal'in Genel Müdürlüğü'nde ölülerimizi bile rehin aldılar ya!

Geçmişte darbecilerin vesayet odaklarının altında en çok ezilen, zarar gören kurumların başında adalet sistemimiz geliyor. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkıyla, insan hakları ve kişisel verilerin korunması yollarıyla hak arama yolları açtık.

"2016'DAN BU YANA 1092 PKK'LI DIŞARIDA 761 PKK'LI İÇERİDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Emniyet konusu önceliklerimiz arasında yer almaya devam ediyor. Türkiye terörle, çetelerle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini bizim dönemimizde yaşamıştır. PKK'dan DEAŞ'a, FETÖ'den DHKP-C'ye kadar karanlık güçlerin üzerimize saldığı ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz. Sadece 2016'dan 761 içeride 1092 Kuzey Irak'ta olmak üzere birçok PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Organize suç çetelerine yapılan baskınlara 33 bine yakın kişi yakalanmıştır.

"YURTDIŞI DESTİNASYONLARDA ​TÜRKİYE 1 NUMARA"

Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56'ya çıkardık. Yurtdışı destinasyonlarda Türkiye 1 numaradır. Büyük gövdeli uçak sayısımızı 162'den 536'ya çıkardık. Bay Kemal kıskansan da patlasan da biz daha çok çalışacağız.

"SEN BU COŞKUYU YAŞAMAKTAN MAHRUM OLDUN, NASİBİN YOK"

29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına bir hediyemiz oldu. Neydi o? İstanbul Havalimanı. Bundan daha güzel ne olabilir. Sen bu coşkuyu yaşamaktan mahrum oldun. Nasibin yok.

"SENİN HAYATIN MEŞRU OLMAYAN YOLLARDA GEÇTİ"

Beyefendi Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara'da olur diyor. Sen bizim nice kutlamamıza katılmadın. Sen çıktın Tandoğan'da, Kızılay'da yürüdün. Senin hayatın meşru olmayan yollarda geçti. Devlet adamı olmak nedir sen bunları yapamıyorsun.

"ET FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN GEREKİRSE İTHALATA GİDERİZ"

Et fiyatlarındaki talep artışın refah seviyemizin artması olarak görsem de fiyatların uygun olması için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gideriz. Zaman zaman bunu yapıyoruz ve piyasayı rahatlatıyoruz.

''BİZİM KARŞIMIZA DA ÇIKA ÇIKA CHP VE ONUN BAŞINDAKİ BİR AVANE ÇIKTI''

Ana muhalefet partisinin çapsız kalitesiz içi de altı da boş siyaset tarzı ülkemizin en büyük handikabıdır. İnsan siyaset arenasına çıktığında en büyük alternatifi az çok ele gelecek bir rakip görmek istiyor. Güçlü muhalefetiniz yoksa demokrasi güç bulamaz. Bizim karşımıza da çıka çıka CHP ve onun başındaki bir avane çıktı. Ülkemiz ve milletimiz adına üzülüyoruz. Bu zat CHP'nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Her yeri kreşlerle donattığını söylüyor. Arkadaşlar araştırdılar. Büyükşehir belediyesinin yaptırdığı tek bir okul dahi bulamadılar. Hatta Muğla'nın yerel basını da seferber olmuş fakat eserlerden hiçbirini ortaya çıkartamamışlar. Artık psikiyatrist mi olur yoksa Pensilvanya'daki şarlatan mı olur sorunu çözecek birisini bulup bu işi bir neticeye bağlarlar herhalde. Bu zatın yalanlarını ortaya dökmekten tazminat almaktan yoruldum.''